JO11-1 pakt de draad weer op

Gepubliceerd op 24 april 2018 door Ruud Nobel

Na twee achtereenvolgende nederlagen in de competitie was het wel weer tijd voor een overwinning. Dat was nog niet eenvoudig, want de tegenstander was SJC.. Deze ploeg kenden we nog uit de bekercompetitie, want uit in Noordwijk leden we een kansloze nederlaag, met name door de sterke spits, die toen alle doelpunten voor zijn rekening nam.

Laurens had dat blijkbaar onthouden, dus hij had Lucas met een ketting aan hem vastgebonden. Zo leek het althans, want hij week geen moment van zijn zijde.

Senna kon helaas niet meedoen vanwege een blessure aan zijn knie. Thomas verving hem en speelde een heel sterke wedstrijd. Wederom bedankt.

In de beginfase waren beide ploegen gelijkwaardig op veld 2, dat met de week hobbeliger begint te worden.  Naarmate de eerste helft vorderde, werd Quick wat brutaler en zocht de aanval via de flanken. Thomas was de eerste die het probeerde, maar stuitte op de keeper.

Youssef liet zich vandaag ook zeker van zijn beste kant zien met een aantal rushes. Zijn tegenstanders hadden regelmatig het nakijken. Hij had goed oog voor Stijn, die verwoestend hard op de paal schoot.

‘Dat scheelde maar een paar centimeter’, zal Stijn hebben gedacht, want de eerstvolgende keer dat hij het weer probeerde raakte hij weer de paal, maar dit keer ging de bal er wel in (1-0).

Dat gaf het nodige vertrouwen. De backs kwamen regelmatig mee naar voren, en Tijmen wurmde zich langs een aantal tegenstanders en wist ook nog een goede voorzet af te leveren. Het was opnieuw Stijn die een doelpunt maakte (2-0).

Quick bleef de druk erop houden, en creëerde voor rust nog een aantal kansen. Luca schoot tegen de keeper aan, waarna Ties de rebound over schoot. Marius raakte de paal en in de herkansing schoot Luca op de lat.

Een dik verdiende voorsprong in de rust, en met een beetje meer geluk had de wedstrijd al gespeeld kunnen zijn. Voor de neutrale toeschouwers, als die al aanwezig waren, was het niet erg, want zo bleef het lekker spannend.

Onze helden gingen na de rust gewoon door waar ze gebleven waren, en Youssef stelde Luca na een mooie actie in staat om te scoren (3-0).

SJC kwam eigenlijk nooit onder de druk vandaan, en dus was er een dood spelmoment nodig om een doelpunt te maken. Een corner werd prima ingekopt (3-1).

De thuisploeg haalde achteloos de schouders op, en na een mooie combinatie van Youssef, Luca en Ties wist laatstgenoemde de voorsprong weer uit te bouwen (4-1).

Quick bleef kansen creëren en Youssef vond de keeper op zijn weg. Ties wilde zijn tweede treffer maken, maar hij wilde het te mooi doen. Het stiftje ging over.

Het was uiteindelijk Stijn die zijn hattrick wist te voltooien. Van afstand nam hij het doel onder vuur. De keeper kon de bal nog met zijn vingertoppen aanraken, maar hij wist niet genoeg vaart meer aan de bal te geven, zodat deze over hem heen in het doel belandde (5-1).

De spits van SJC had de moed inmiddels allang opgegeven, en dat gaf Lucas de vrijheid om met zijn grenzeloze energie ook eens op avontuur te gaan. Hij stak het hele veld over, links en rechts achteloos wat tegenstanders van zich afschuddend. Hij had ook nog kracht over om de bal in het doel te schuiven (6-1).

Hier bleef het bij, en onze helden hebben zich prima hersteld na een wat mindere periode. Laurens glom van trots. Het was dan ook een echte teamprestatie, en daarom nog één keer alle spelers die hebben bijgedragen aan de overwinning: Ashwan, Thomas, Lucas, Tijmen, Jelmer, Kristo, Marius, Stijn, Ties, Luca, Youssef en natuurlijk Senna, die het vandaag met een rol als toeschouwer moest doen. Gefeliciteerd allemaal.

A.s. zaterdag mogen we weer aan de bak, want dan komt Sparta (AV) op bezoek.

Ruud Nobel