JO11-1 niet scherp bij Nieuwerkerk

Gepubliceerd op 21 april 2018 door Ruud Nobel

Na de ruime overwinning op Hercules, moest de knop weer om voor een ‘gewone’ competitiewedstrijd. De tegenstander was Nieuwerkerk. Deze ploeg stond een stuk lager op de ranglijst dan Quick, maar in deze poule zijn de verschillen klein, dus waakzaamheid was geboden.

Onder prachtige zonnige omstandigheden was scherpte net wat er aan ontbrak. Onze helden hadden toch wakker moeten worden nadat de thuisploeg al in de eerste minuut het houtwerk testte, maar helaas was dat niet het geval.
Nieuwerkerk speelde lekker vrijuit en creëerde kans op kans. Gelukkig wist Ashwan een paar keer een doelpunt te voorkomen.

Dat kon natuurlijk niet goed blijven gaan, en Nieuwerkerk kwam verdiend op voorsprong, al had het er toch alle schijn van, dat Senna in de rug geduwd werd bij het uitverdedigen. De scheidsrechter zag het anders, en aangezien hij de baas is, stond het gewoon 1-0.

Even later een knappe aanval, en de achterstand werd verdubbeld (2-0).

Het werd nog erger, want een fout achterin werd genadeloos afgestraft (3-0).

Het duurde maar liefst 28 minuten voor de eerste gevaarlijke aanval van Quick plaatsvond. Kristo schoot helaas naast.
Er moest duidelijk uit een ander vaatje getapt worden in de tweede helft. Laurens zette al zijn vaardigheden als coach in, en inderdaad werd er wat meer gestreden in de tweede helft. Helaas bleef de uitvoering wat rommelig.  De beste kansen bleven voor Nieuwerkerk.

Marius mocht op een gevaarlijke plek een vrije schop nemen, maar het werd een makkelijke prooi voor de keeper. We kregen zelfs nog een penalty, maar als het zo’n dag is dat er weinig lukt, geldt dat ook voor de strafschop. Luca schoot naast.

De tegenstander schoot ons te hulp. Een voorzet van Stijn werd door een verdediger achter zijn eigen keeper getikt (3-1).
Hierna volgde nog een slotoffensief, maar Nieuwerkerk speelde het geroutineerd uit. Ties en Luca namen het doel nog wel een keer onder vuur, maar de keeper wist beide malen redding te brengen.

Een teleurstellende nederlaag, maar alle lof voor de tegenstander, die geen ontzag toonde, en gewoon feller en beter speelde dan Quick.

We hebben niet lang tijd om de nederlaag te verwerken, want dinsdag staat alweer de inhaalwedstrijd tegen SJC op het programma. Dat zal een hele kluif worden, want in de beker werden we overtuigend verslagen. Tijd voor eerherstel dus.

Ruud Nobel

Overige uitslagen