JO11-1 niet naar halve finale Haaglanden Voetbal Toernooi

Gepubliceerd op 10 mei 2018 door Ruud Nobel

Na de grote nederlaag tegen Alexandria’66 hadden onze helden maar twee dagen om weer op te laden voor de wedstrijd tegen VCS. Inzet was een plaats in de halve finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Op papier moest dit te doen zijn, want VCS speelt ‘maar’ in de eerste klasse. Een vlugge blik op de ranglijst leerde, dat deze tegenstander niet onderschat mocht worden, want in deze klasse staan zij zonder puntverlies bovenaan. Bovendien speelden zij thuis, en werd op een half veld gespeeld. Hierop spelen zij wekelijks, en wij maar incidenteel.

Het was mooi voetbalweer, want het was niet meer zo warm. Aangezien iedereen ruim op tijd was, werd besloten een paar minuten eerder te beginnen.

VCS liet zien dat zij niet voor niets in de kwartfinale waren gekomen, want Quick werd goed onder druk gezet. Hoewel er kansen aan beide kanten waren, was VCS toch het gevaarlijkst, en Quick kwam een aantal keren goed weg. Bovendien had Ashwan zijn goede vorm van afgelopen maandag meegenomen, en hij wist een aantal keren een achterstand te voorkomen.

De eerste treffer van de thuisploeg viel op het slechtst denkbare moment, namelijk een minuut voor rust. Het was zeker niet onverdiend, maar wel een tegenvaller voor de blauwwitte spelers en hun supporters.
Er moest dus wat gebeuren, maar alle hoop werd direct na rust de grond in geboord, want het tweede doelpunt viel bij de eerste aanval van VCS.

Quick werkte hard genoeg, maar de echte vorm ontbrak om het de tegenstander lastig genoeg te maken, al raakte Youssef na een mooie actie de paal.

Ashwan raakte nog geblesseerd, en moest voor de tweede keer deze week door een verzorger van de tegenstander worden opgelapt. Misschien kunnen we een keer met de pet rond om voor Quick ook een waterzak aan te schaffen.
De gemoederen liepen soms hoog op, en Stijn werd een minuut naar de kant gestuurd.

Marius schoot nog een keer op de lat, dus het zat ook niet echt mee. Heel Quick zocht de aanval en het bood VCS de ruimte om te counteren. Helaas werd daar ook nog uit gescoord (3-0), en daarmee was de wedstrijd beslist.

Een teleurstellend resultaat, en daarmee is een einde gekomen aan het avontuur in het Haaglanden Voetbal Toernooi.
Komend weekend is er geen wedstrijd, maar volgende week gaan we naar het internationale toernooi in Düsseldorf.

Ruud Nobel