JO11-1 neemt in de tweede helft afstand van Sparta (AV)

Gepubliceerd op 28 april 2018 door Ruud Nobel

Vandaag stond de wedstrijd tegen Sparta (AV) op het programma. Met nog drie wedstrijden op het programma, was dit de wedstrijd waar punten gepakt moesten worden. In de laatste twee wedstrijden treffen we Feyenoord JO10 en Alexandria’66, de nummers 1 en 2 op de ranglijst.

We waren ingepland om 8:30 uur, en dat betekende vroeg opstaan. Gelukkig mochten we wel op veld 1 spelen, dus dat maakte een hoop goed.

Laurens meldde dat hij iets later was. Zo’n Koningsdag hakt er natuurlijk best in. Ties was helaas afwezig, en aangezien we geen aanvulling hadden uit de E2, moesten we het met één wissel doen.

De vader van Youssef was opnieuw scheidsrechter, waarvoor hartelijk dank.

Sparta (AV) had nog niet veel punten gehaald, maar in het begin van de wedstrijd wilden ze laten zien, dat dit zeker niet terecht was, want ze gingen duidelijk beter uit de startblokken dan de thuisploeg.

Dat resulteerde al snel in een doelpunt. Ashwan redde spectaculair op het eerste schot, maar was kansloos bij de rebound (1-0).  Sparta (AV) bleef gevaarlijk, en tot onze opluchting zagen we bij de volgende kans de bal over het doel vliegen.

Vrijwel uit het niets scoorde Quick de gelijkmaker. Stijn gaf voor en Marius zag zijn eerste schot geblokt, maar de bal viel opnieuw voor zijn voeten, en nu was het wel raak (1-1). Dit was het zetje dat Quick nodig had. Na een mooie actie schoot Stijn naast.

Stijn wilde toch graag scoren, maar de keeper wist het schot te keren. De bal was nog niet weg, en Luca kreeg de bal ook niet voorbij de keeper. Marius schoot daarna via een verdediger naast, dus we moesten het met een corner doen. De corner leverde helaas niets op.

Youssef is de laatste weken steeds beter op dreef, en hij scoorde bijna, maar de paal stond in de weg. Stijn wist wel raad met de rebound, en de voorsprong was een feit (2-1).

Sparta (AV) kreeg nog een levensgrote kans, maar Ashwan gooide zich met gevaar voor eigen leven voor de bal. Het deed even pijn, maar het doelpunt was voorkomen.

De laatste kans voor rust was voor Quick. Marius schoot op de keeper, en de rebound van Luca ging op de paal.
Het was een leuke eerste helft geweest, met kansen over en weer, en Sparta (AV) had misschien wel iets meer verdiend.
De tweede helft gaf een heel ander beeld. Het leek wel of Sparta (AV) al een beetje moegestreden was. Quick kon steeds makkelijker de vrije ruimte vinden, en er waren kansen voor Stijn en Kristo, maar de sterke keeper van Sparta (AV) wilde de handdoek nog niet in de ring gooien.

Ashwan moest zich nog één keer verdienstelijk maken, maar daarna nam de thuisploeg de regie stevig in handen, en het was dan ook niet vreemd, dat Senna wist te scoren uit een voorzet van Youssef (3-1).

Youssef gaf even later ook een mooie voorzet op Luca, maar de keeper kwam prima uit, en wist een grotere achterstand te voorkomen. Stijn raakte uit een vrije schop de lat, en Marius stuitte op de keeper.

De beslissing viel uit een corner. Kristo gaf aan Marius, Marius gaf de bal aan Jelmer, en hij liep goed door. Jelmer gaf de bal netjes mee, en Marius schoot de bal in het doel (4-1). Een aanval uit het boekje.

Het was nog niet genoeg voor de thuisploeg. Uit een van richting veranderd schot maakte Kristo 5-1, en ik begreep achteraf, dat dit zijn eerste doelpunt van het seizoen is. Grote klasse!

De scheidsrechter floot voor het einde, en op basis van een uitstekende tweede helft was de overwinning dik verdiend. De eerste competitiewedstrijd is pas weer op zaterdag 19 mei, als we tegen Alexandria’66 moeten spelen.

Ruud Nobel

Overige uitslagen: