JO11-1 moeiteloos naar kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi

Gepubliceerd op 19 april 2018 door Ruud Nobel

Op woensdagavond om 18.00 uur mochten onze jonge helden aftrappen met als doel het bereiken van de kwartfinales van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Op papier moest tegenstander Hercules geen al te lastige horde zijn, maar onderschatting ligt altijd op de loer als de tegenstander twee klassen lager speelt. Bovendien was het even wennen, want het veld was ineens een stuk kleiner dan in de competitie, en er liepen ook twee medespelers minder in het veld. Laurens had zijn troepen dan ook instructie gegeven, om vanaf het begin druk te zetten op de tegenstander.

Dat was niet aan dovemans oren gezegd. Vanaf het begin werden de duimschroeven aangedraaid, en de spelers van Hercules kregen nauwelijks de tijd om een bal aan te nemen.

Eenrichtingsverkeer dus richting het doel van Hercules, en doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Ties had de eer het eerste doelpunt te maken.

Luca maakte de 2-0 op aangeven van Tijmen. Dit openingsoffensief had de gasten zo duizelig gemaakt, dat ze ons bij het derde doelpunt gingen helpen door de bal uit een corner in eigen doel te schieten (3-0).

Quick ging gewoon door en Youssef maakte er 4-0 van.

Een afstraffing dreigde, maar dankzij een kleine onachtzaamheid in de achterhoede, kon Hercules een eretreffer maken (4-1).

Het was maar een klein smetje, en er was geen gevaar dat Hercules terug in de wedstrijd zou komen. Als ze dat gevoel al hadden, werd dat vakkundig door Lucas de grond ingeboord, want hij stak het hele veld over met de bal aan de voet om de 5-1 aan te tekenen.

Luca maakte nummer 6, en de zevende en achtste goal waren voor Tijmen.

De coach van Hercules wilde zijn spelers in bescherming nemen, aangezien ze in de eerste helft van het kastje naar de muur waren gestuurd. Hij stelde voor ermee te stoppen. Het tegenvoorstel van Laurens was, dat we in de tweede helft met een man minder zouden spelen. Aldus werd besloten, en in de tweede helft ging het iets beter op. Toch wist Tijmen nog eenmaal te scoren, zodat de eindstand op 9-1 uitkwam.

Hiermee was plaatsing voor de kwartfinales een feit. Het is nog niet bekend wie de tegenstander zal zijn. De tegenstander van a.s. zaterdag is wel bekend. Nieuwerkerk zal ons ontvangen voor de volgende competitiewedstrijd. Er is nog genoeg om voor te spelen.

Ruud Nobel

Andere uitslagen

Voorschoten’97          -      Wilhelmus        4-1
FC ’s-Gravenzande   -       DHC                1-5