Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

JO11-1 laat goed voetbal zien en verslaat HBS

Gepubliceerd op 27 januari 2018 door Ruud Nobel

Vandaag stond de oefenwedstrijd tegen HBS op het programma. In de eerste helft van de competitie waren we deze ploeg ook al tegengekomen, met een moeizaam behaald gelijkspel als uitkomst.

De wedstrijd tegen HVV was niet best geweest, en dus waren onze helden nadrukkelijk op zoek naar eerherstel.
Op de training was veel getraind op samenspel, maar zoals al vaker gezegd, wil dat vaak niet zeggen dat het geoefende ook in praktijk wordt gebracht.

We moesten vroeg ons bed uit voor deze wedstrijd, want er stond toch echt 8:30 uur op het wedstrijdprogramma. ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’, want we mochten wel op het hoofdveld spelen.

Jelmer ontbrak helaas, want hij was nog niet genoeg hersteld van zijn ziekte. Gelukkig werd hij goed vervangen door Pim en Thomas uit de E2.

We mochten gebruik maken van het elektronische scorebord, al viel het niet mee om deze aan de praat te krijgen.
Quick speelde voor de gelegenheid in het hagelwit. Ik weet niet of de herkenbaarheid ten opzichte van de clubkleuren van HBS hieraan ten grondslag lag, maar het zag er in elk geval mooi uit. Het weer werkte ook mee, dus niets stond een mooie mini-klassieker in de weg.

Onder de bezielende leiding van de vader van Youssef kwam Quick goed uit de startblokken. HBS werd goed onder druk gezet, en de bezoekers hadden handen en voeten nodig om onze helden van scoren af te houden. Een toegekende vrije schop werd door Stijn ingeschoten. De keeper zag de bal iets te laat aankomen, en zo stonden we al vrij snel met 1-0 voor.

Vervolgens was de beurt aan Luca, die twee kansen kreeg, maar hij had helaas geen succes. Een schot ging over, en het andere schot was een prooi voor de keeper.

Onze helden lieten ditmaal goed zien wat ze geleerd hadden, maar HBS kwam er af en toe toch uit. Gelukkig stond Ashwan op zijn post.

Waar we in Stijn een vrijeschoppenspecialist hebben vanaf de rechterkant, is het Marius die de vrije schoppen van links neemt. Hij wilde natuurlijk niet onderdoen voor zijn linksbenige teamgenoot, en met zijn rechterbeen schoot hij de bal verwoestend hard in het doel (2-0).

Het werd zelfs nog mooier, want Stijn maakte er voor rust zelfs nog 3-0 van, ditmaal niet uit een dood spelmoment.

Na de rust werd het team een beetje door elkaar gegooid. Lucas ging in de spits spelen, en dat ging hem niet slecht af. Hij was voortdurend gevaarlijk, maar hij wist helaas niet tot scoren te komen.

HBS beet wat meer van zich af, en ze hadden pech dat de bal van de doellijn werd gehaald, al vonden zij dat de bal de doellijn was gepasseerd. De scheidsrechter blijft de baas, en hij besliste dat het geen doelpunt was.

Na een kans voor Lucas aan de andere kant, wist HBS toch dichterbij te komen (3-1).

Quick bleef de betere ploeg, en er kwamen nog twee kansen voor Lucas, de eerste na een mooie voorzet van Lucas, en de tweede na een knappe individuele actie van Youssef, die drie man het bos in stuurde en de bal voorgaf. Het schot van Lucas werd knap gekeerd door de doelman.

HBS kwam nog dichterbij. Een vrije schop ging via de lat in het doel. Ditmaal was het Quick dat meende dat de doellijn niet gepasseerd was. Het doelpunt telde, en zo werd het toch nog heel spannend (3-2).

Er volgden nog twee kansen voor Youssef, waarvan er een na goed voorbereidend werk van Kristo tot stand kwam. De beslissende vierde treffer bleef uit.

HBS kreeg ook nog een kans, maar Ashwan redde, en zo werd de overwinning over de streep getrokken.

Een prima wedstrijd van onze helden. Volgende week is de inhaalwedstrijd thuis tegen GDA.

Ruud Nobel

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon