JO11-1 kansloos tegen Alexandria’66

Gepubliceerd op 09 mei 2018 door Ruud Nobel

Op maandag 7 mei moest JO11-1 een uitwedstrijd spelen tegen Alexandria’66. Deze wedstrijd was naar voren gehaald, aangezien Quick op de officiële wedstrijddag een internationaal toernooi in Duitsland heeft.

Het is geen gemakkelijke opgave om Rotterdam te bereiken tijdens het spitsuur, maar gelukkig druppelde iedereen toch binnen, zodat er nog een warming-up kon worden gehouden. Een warming-up in de zin van het soepel maken van de spieren, want met een temperatuur ruim boven de 20 graden hadden we het al warm genoeg.

Het was een belangrijke wedstrijd, want winnen zou betekenen, dat we nog meedoen voor de bovenste plaatsen. Een nederlaag betekende waarschijnlijk terugzakken naar de middenmoot, met de wedstrijd tegen Feyenoord nog voor de boeg.

Het was vanaf het begin al duidelijk, dat Alexandria’66 er geen zomeravondvoetbalwedstrijd van wilden maken, want zij begonnen fel aan de wedstrijd. Het eerste kansje was nog wel voor Quick, want via Senna en Luca schoot Marius uiteindelijk naast. Daarna nam de thuisploeg het heft nadrukkelijk in handen.

De druk van Alexandria’66 was enorm en onze helden konden niet anders dan zo goed mogelijk verdedigen. Het was wachten op een foutje, en toen dat gebeurde, profiteerde de thuisploeg onmiddellijk (1-0).

Het was nog maar het begin, want een stormloop op het doel van Quick volgde. De spelers waren groter, sterker en sneller dan onze helden, en schuwden ook de duels niet, waarbij ze het randje opzochten en er soms ook overheen gingen. De scheidsrechter vond veel goed.

Er waren nog wat kleine kansjes voor Marius en Luca, maar de thuisploeg voerde de score op tot 5-0, waarna Marius de stand voor rust iets draaglijker maakte uit een rebound, nadat Ties op de keeper was gestuit (5-1).

Wat kan je als coach aan je team vertellen, als de spelers zojuist alle hoeken van het veld hebben gezien. Het doelpunt vlak voor rust was maar een schrale troost geweest, maar misschien kon er wat moed uit geput worden.

Helaas bleef Alexandria’66 ook na de rust de bovenliggende partij, al ging het scoren niet meer zo makkelijk. Dat lag vooral aan Ashwan, die de wedstrijd van zijn leven stond te keepen. Quick moest nog twee doelpunten toestaan, zodat er uiteindelijk een 7-1 eindstand op het denkbeeldige scorebord kwam te staan.

We moeten deze wedstrijd maar als een wijze les beschouwen. Gelukkig waren de spelers de nederlaag weer snel vergeten na een lekker zakje snoep. Veel tijd om na te blijven denken over dit resultaat hebben we ook niet, want woensdag wacht VCS ons op voor de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Dat zal ook zeker geen gemakkelijke wedstrijd gaan worden.

Ruud Nobel