JO11-1 - Gehavend Quick laat zich niet ringeloren op Varkenoord

Gepubliceerd op 08 maart 2018 door Ruud Nobel

Zonder Marius (gebroken sleutelbeen) en Kristo (griep), maar met Thomas en Pim als invallers moest JO11-1 woensdag op Varkenoord aantreden tegen SC Feyenoord JO11-1. Na de nederlaag tegen ’s-Gravenzande had Quick iets goed te maken op deze Champions League-avond. Laurens heeft de jongens deze week op de training een ander spelsysteem aangeleerd en de praktijk moest gaan uitwijzen of dat een goede keuze is geweest.

Hoe mistroostig het complex erbij lag deze druilerige donkere avond, zo sfeervol was het in de kantine. De gezelligheid binnen kon geen groter contrast vormen met veld 2 waar de kraker achter hoge afrastering plaats zou vinden. Een veld waar normaal gesproken de risicowedstrijden worden afgewerkt vermoedden wij. Iets later dan gepland ging de wedstrijd onder een deken van motregen van start. Positioneel was er wat geschoven waardoor we Luca centraal achterin zagen plaatsnemen, Stijn op het middenveld stelling nam en Senna de voorhoede versterkte. Het was SC Feyenoord dat het in het begin een aantal keer van afstand probeerde, maar de achterste linie onder aanvoering van de uitstekend keepende Ashwan hield goed stand. Quick kwam steeds beter in de wedstrijd en dat leverde een aantal mogelijkheden op voor Youssef, Ties en Senna.

De eerste helft was goed in evenwicht met twee hardwerkende doch sportieve ploegen. Quick speelde degelijk en liet in het kunstlicht af en toe prima combinatievoetbal zien. Feyenoord had moeite om voorin de vrije man te vinden, maar beschikte over individueel sterke spelers. Onze jongens hadden deze week goed geluisterd naar de trainer. Met name het uitverdedigen en de geregelde keuze voor een lange bal pakte naar behoren uit. Helaas raakte Youssef tegen het einde van de eerste helft geblesseerd aan zijn enkel. Hij werd door Thijn, die zelf een mitella droeg, van het veld begeleid. Hopelijk zijn beide heren spoedig hersteld. Met een 0-0 ruststand zochten de toeschouwers tevreden de warmte van het clubhuis op.

Quick kwam na rust het best uit de startblokken. Met vlotte uitvallen wisten de bezoekers het Feyenoord erg moeilijk te maken. Het was uiteindelijk Stijn die zich op het middenveld geraffineerd van zijn tegenstander ontdeed en met een rood verlichte Kuip op de achtergrond de bal in de hoek schoot, 0-1. De Sportclub was aangeslagen. Het lukte Quick om vat op de wedstrijd te houden. Vanuit de zoveelste hoekschop werkte Thomas zeven minuten later de bal achter de doelman van Feyenoord, waardoor Quick op een riante 0-2 voorsprong kwam.

Nog steeds was het niet gedaan met de aanvalsdrift van de haantjes, die deed denken aan het efficiënte spel van Liverpool. Na een doorgespeelde bal van Tijmen kon Ties alleen op de keeper af, maar jammer genoeg werd hij onreglementair gestuit door de laatste man van Feyenoord. De verder prima acterende scheidsrechter strekte beide armen en boog door de knieën met fluit in de mond, wat geen sein voor een penalty was. De Quick-aanhang zag het achter de treurige tralies met lede ogen aan. Voor Feyenoord bleek dit het keerpunt.

De Rotterdammers kropen uit hun schulp, waardoor de blauw-witten de laatste fase van de wedstrijd werden teruggedrongen op eigen helft. Een klein momentje van onachtzaamheid leverde de aansluitingstreffer van Feyenoord op, 1-2. Vanaf nu werd het billenknijpen voor de bezoekers. Met de werklust van een Rotterdamse havenarbeider hielden de Haagse heren moeizaam stand. Achterin gooide Pim alles in de strijd, Lucas was een niet te nemen vesting, Luca ontpopte zich tot een ijzersterke verdediger en ook Jelmer liet het kaas niet van zijn brood eten.

SC Feyenoord leek het thuisvoordeel uit te buiten maar met wat kunst en vliegwerk (o.a. een katachtige duik van Aswhan en een redding van de lijn van Tijmen) werd een gelijkspel voorkomen en konden de drie punten meegenomen worden naar Den Haag. Een onvervalste teamprestatie om trots op te zijn! Invallers bedankt!

Vincent Ahuis