JO11-1 doet weer mee voor poulewinst na mooie zege op Katwijk

Gepubliceerd op 16 september 2017 door Ruud Nobel

Het weer wil ons de laatste dagen niet erg gunstig gezind zijn. Gelukkig waren we ingedeeld op het kunstgras, dus er kon gewoon gespeeld worden. De tegenstander was Katwijk. Deze ploeg had net als wij de eerste wedstrijd verloren, dus het was voor beide ploegen noodzakelijk om te winnen, om nog een rol te blijven spelen in de bekercompetitie.

Nadat de doelen en de pionnen weer in de E-topstand waren gezet, kon er worden gestart, want beide teams waren er klaar voor. Maar waar was de scheidsrechter?

Gelukkig bracht de vader van Tijmen uitkomst, en gehuld in regenpak nam hij de rol van leidsman op zich, waarvoor hartelijke dank.

Als verslaggever viel het de eerste 10 minuten niet mee de wedstrijd te volgen, want het wemelde van de gekleurde paraplu’s langs de kant van het veld. Gelukkig werd het daarna droog, en er was zelfs een waterig zonnetje te zien.
Quick ging goed van start, en wilde blijkbaar niet in dezelfde val trappen als twee weken geleden, want de aanval werd gezocht, maar niet in een moordend tempo, zodat er nog wat energie overbleef voor de tweede helft.
Quick was de bovenliggende partij, al was er een dood spelmoment nodig om het eerste doelpunt te maken. Een mooi aangesneden corner door Youssef werd door Jelmer met zijn rechtervoet ingeschoten, maar de keeper kon redding brengen. De rebound van Luka was hem te machtig (1-0).

De verdediging van Quick zorgde ervoor, dat er weinig hoop was voor Katwijk op een gelijkmaker, dus probeerden ze af en toe vanuit de tweede lijn te schieten. Ashwan was goed in vorm vandaag, en liet een paar zeer fraaie reddingen zien.
Nadat Katwijk een paar mogelijkheden had gekregen, was het Quick dat de voorsprong verdubbelde. Het was Youssef die de keeper op zijn weg vond, maar laatstgenoemde was vaak wat ongelukkig, of de Quick-spelers waren alerter bij de terugspringende bal, want ditmaal was het Stijn die met een mooi diagonaal schot voor 2-0 zorgde.
Dit was ook de comfortabele ruststand, maar wat was dat waard, want we hadden al een paar keer een voorsprong zien verdampen als sneeuw voor de zon.

De limonade was nog maar net op, toen Katwijk tegen scoorde na slordig balverlies. De schrik sloeg de toeschouwers om het hart, en ook de spelers waren even van slag, want dit was een fase in de wedstrijd dat Katwijk een aantal kansen kreeg op de gelijkmaker.
Aan de andere kant van het veld probeerde Luka met een omhaal voor een treffer te zorgen, maar hoewel de uitvoering fraai was, hij raakte de bal niet of maar half, en de spanning bleef.
Het was opnieuw Ashwan die ons een aantal keren er doorheen sleepte, want Katwijk rook dat er wat meer te halen was.
Gelukkig konden we opgelucht ademhalen, nadat een fraaie Quick-aanval door Ties tot een doelpunt werd gepromoveerd (3-1).

Het verzet van Katwijk was hiermee gebroken, en we konden de score nog opvoeren via Luka (4-1), en Youssef (5-1).
Een mooie teamprestatie, want iedereen had keihard gewerkt. Je ziet na een paar weken al veel vooruitgang bij de spelers, die elkaar steeds beter weten te vinden.

Laurens was zichtbaar trots op zijn team, en door de nederlaag van Wilhelmus tegen SJC (1-5), doen we ook ineens weer mee voor de eerste plaats in de poule. Dit zal niet meevallen, want er moet niet alleen worden gewonnen, maar ook nog eens met meer dan 2 doelpunten verschil. Hoop doet leven, zullen we maar zeggen, al is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd tegen SJC moet worden ingehaald.

Deze week weer hard trainen, en dan is volgende week de kraker tegen buurman HBS.

Ruud Nobel