JO11-1 bijt zich stuk op stug ’s-Gravenzande

Gepubliceerd op 25 november 2017 door Ruud Nobel

Na de eervolle nederlaag tegen Den Hoorn vorige week, kregen we deze week ’s-Gravenzande op bezoek. Quick kon deze confrontatie met vertrouwen tegemoetzien, want wat hadden we goed gespeeld vorige week tegen de gedoodverfde poulewinnaar Den Hoorn.

’s-Gravenzande mocht niet onderschat worden, want met 12 punten uit 6 wedstrijden hadden ze maar 1 punt minder dan wij.

Het zonnetje scheen, iedereen was aanwezig, dus niets stond een mooie voetbalochtend in de weg.

Nadat de doelen waren opgesteld, en de zijlijnen waren gemarkeerd, kon de wedstrijd beginnen. ’s-Gravenzande had duidelijk een wat andere definitie van beginnen dan onze helden, want voor we goed en wel met onze ogen hadden geknipperd, stonden we al met 0-1 achter, na onzorgvuldig opbouwen van achteruit.

Direct in de achtervolging dus. Quick pakte de draad goed op, en zette ’s-Gravenzande onder druk. De bezoekers hadden een goede keeper in het doel staan, en hij werd als eerste getest door Youssef. Kort daarop was het weer Youssef na voorbereidend werk van Ties, maar de sluitpost gaf geen krimp.

Youssef liet zich flink gelden in de beginfase, en vanuit een moeilijke hoek schoot hij op de paal. De rebound van Marius ging naast.

Lucas, de onverschrokken Viking in de verdediging, besloot maar eens op avontuur te gaan naar voren, maar zijn schot ging over.

Ties was in de eerste helft zijn tegenstander met mooie trucs regelmatig de baas. Het was knap van de verdediger van ’s-Gravenzande dat hij zijn lesje snel leerde, want in de tweede helft had hij hem aan de ketting. Nu konden we nog genieten, en kreeg Ties een kans, maar de keeper won.

Senna speelde een uitstekende wedstrijd als moderne rechtsachter, die ook regelmatig opstoomde naar voren. Ook hij besloot het doel maar eens onder vuur te nemen, maar zijn schot belandde niet tussen de palen.

Jelmer was intussen in de ploeg gekomen voor Tijmen op de linksachter-positie, en zijn schot werd door de keeper gekeerd, al had de doelman wel twee acties nodig om de bal onder controle te krijgen.

Marius schoot nog een keer over, voor er eindelijk weer een kans voor ’s-Gravenzande ontstond, maar gelukkig ging deze naast.

Lucas sloot de eerste helft af met een schot, maar deze was voor de keeper.

Tijd voor limonade en overpeinzingen, want van deze tegenstander verliezen was absoluut niet nodig. Het weer was inmiddels ook omgeslagen, en er viel wat regen.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Quick was de betere ploeg, en had bijna direct na de pauze gescoord, maar het schot van Stijn werd door de keeper knap uit de bovenhoek getikt.

Er werd hard gestreden, maar er waren aanmerkelijk minder kansen dan in de eerste helft, vooral ook omdat de verdediging van ’s-Gravenzande de boel achterin goed dicht hield.

Laurens besloot de druk nog eens op te voeren, door Lucas mee naar voren te sturen. Kristo nam zijn plek centraal achterin over, en dat deed hij uitstekend. Kansen waren er nog voor Stijn, Senna en Lucas, maar het lukte maar niet om de keeper te passeren.

’s-Gravenzande wilde de overwinning over de streep trekken, en beperkte zich tot het hard naar voren schieten van de bal. Je hoeft tenslotte niet mooi te winnen om 3 punten te krijgen.

De grootste kans viel uiteindelijk nog aan de voor ons verkeerde kant, en de situatie was identiek aan hoe het eerste doelpunt tot stand was gekomen. Ditmaal plukte Ashwan de bal fraai uit de hoek.

De tijd verstreek en de toeschouwers van ’s-Gravenzande wezen de scheidsrechter er op, dat de 30-minutengrens nu toch echt wel gepasseerd was. Toen hij uiteindelijk voor het einde floot, vonden de Quick-spelers dat er veel te vroeg was gestopt. Tijd is uiteindelijk toch ook maar een relatief begrip.

Een onnodige nederlaag tegen een stugge tegenstander, waardoor het zicht op de bovenste plekken in de poule nu toch echt wel wat vertroebeld is geraakt. Volgende week spelen we uit tegen opnieuw een sterke tegenstander, namelijk VELO.

Ruud Nobel

Overige uitslagen: