JO11-1 bereikt 1/8 finales van het Haaglanden Voetbal Toernooi

Gepubliceerd op 11 april 2018 door Ruud Nobel

Eindelijk was het dan zover. We mochten onze eerste wedstrijd in het Haaglanden Voetbal Toernooi spelen tegen VELO. Deze ploeg was ons bekend, want in de eerste competitiehelft hadden we ook al tegen ze gespeeld, en tijdens het zaalvoetbaltoernooi waren we ze ook al tegengekomen. Beide keren was Quick als overwinnaar uit de strijd gekomen. VELO heeft, net als onze mannen trouwens, sinds die tijd niet stil gezeten, want zij staan bovenaan in de andere hoofdklasse-poule. Een echte uitdaging dus.

De tegenstanders zullen bij aankomst even gedacht hebben, dat ze een cricketwedstrijd tegen ons moesten gaan spelen, want het hele veld lag bezaaid met attributen, die bij een voetbalwedstrijd normaal gesproken niet gebruikt worden. Vlak voor geplande aanvang van de wedstrijd was gelukkig alles weg, de doelen opgezet en de lijnen getrokken.

Het Haaglanden Voetbal Toernooi wordt normaal gesproken gespeeld op een half veld, met aan beide zijden 7 spelers, maar aangezien beide ploegen in de hoofdklasse uitkomen, was onderling overeengekomen, dat er 9 tegen 9 gespeeld zou gaan worden, conform de richtlijnen van de competitie.

Jelmer was gelukkig weer hersteld van zijn blessure, en ook Marius was weer helemaal fit verklaard, dus we konden met een compleet team spelen.

Het was tijd om te beginnen, maar wie was de scheidsrechter?. Niemand stond te trappelen, maar gelukkig liet de vader van Youssef zich overhalen, al was hij ook niet erg enthousiast, aangezien hij net uit zijn werk kwam. De vader van Marius had inmiddels voor een fluit gezorgd, dus eindelijk kon de aftrap plaatsvinden.

We speelden op veld 2, en dat lag er niet al te best bij, dus de balaanname was lastig voor beide ploegen. Het gevolg was, dat er wel veel strijd werd geleverd, maar dat het voetbal niet altijd even goed was.

Het spel ging op en neer. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, en er werden veel fysieke duels uitgevochten. Er werden weinig kansen gecreëerd, en beide ploegen moesten het hebben van de dode spelmomenten. Vlak voor rust toch een fraaie aanval vanuit het boekje. Er waren maar liefst vier spelers bij deze aanval betrokken, namelijk Tijmen, Marius, Luca en Ties. Laatstgenoemde lag aan de ketting bij zijn directe tegenstander, maar nu was hij aan de aandacht ontsnapt, zodat hij de 1-0 kon binnenschieten. Een prachtig moment om te scoren zo vlak voor de rust.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste. Beide ploegen maakten er een fysieke strijd van, en de doelmannen hadden weinig werk, al haalde Youssef een keer verwoestend uit. Ook nu hoefde de keeper niet op te treden, want de bal kwam op de rug van een veldspeler terecht.

Het einde van de wedstrijd naderde en Youssef gaf de bal aan Ties. Zijn schot werd door de keeper gekeerd, maar niet afdoende, en Stijn was er als de kippen bij om de bal het beslissende zetje te geven (2-0). Dit betekende ook de beslissing in de wedstrijd.

Een zwaarbevochten overwinning, waarmee plaatsing voor de 1/8 finales is afgedwongen. Dat zal opnieuw een thuiswedstrijd zijn, en Hercules is de tegenstander.

Eerst zal er zaterdag thuis tegen Zwervers gespeeld moeten worden. Dat zal opnieuw een uitdaging worden, want zij staan momenteel op de tweede plek met 10 punten uit 5 wedstrijden. Quick volgt op 1 punt, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

Ruud Nobel