JO11-1 behaalt halve finale tijdens ADO-netwerktoernooi

Gepubliceerd op 08 oktober 2017 door Ruud Nobel

Het nagenieten van de overwinning op Schipluiden was voorbij, want vandaag stond er al weer een nieuwe uitdaging te wachten, namelijk het ADO-netwerktoernooi.

Doel was het behalen van de finale, want die gaf recht op een wedstrijd in het Cars Jeans stadion, het officiële stadion van de BVO ADO. Daarvoor moesten echter eerst flink wat hordes worden genomen. Allereerst moest er een poule worden gespeeld met de volgende deelnemers: Laakkwartier, RKDEO, DHC, UVC en Graaf Willem II VAC.

Het had even flink geregend, maar bij aanvang van de wedstrijd was het gelukkig weer droog.

De toernooiregels waren anders dan we gewend waren, want er werd met 8 tegen 8 gespeeld, en bij elk dood spelmoment mocht er worden ingedribbeld.

Senna was helaas nog niet hersteld, zodat de volgende spelers de donkerblauwe eer mochten verdedigen: Lucas, Kristo, Tijmen, Ashwan, Stijn, Ties, Jelmer, Luka, Youssef en Marius.

Laakkwartier liet zich bij aanvang onmiddellijk overrompelen door een gretig Quick, dat in een kwartier tijd maar liefst zes keer het net wist te vinden. Luka was driemaal succesvol, Ties twee keer en Marius één keer. Achteraf bleek ook dat Laakkwartier met een man minder in het veld stond.

Een lekker begin, en goed voor het zelfvertrouwen, maar niet elke tegenstander was natuurlijk zo gemakkelijk opzij te zetten, en dat is maar goed ook. In de tweede wedstrijd troffen we RKDEO, dat de eerste wedstrijd had verloren. Dat waren ze nu zeker niet van plan, en ze namen brutaal de leiding. Gelukkig kon Youssef snel tegenscoren na een voorzet van Luka. RKDEO kwam voor de tweede maal op voorsprong uit een corner. Marius maakte op fraaie wijze de 2-2. Dit leek de eindstand te worden, maar in de laatste seconde van de wedstrijd liet de keeper van RKDEO een houdbare bal door van Luka, waardoor we nog net de overwinning uit het vuur sleepten.

De maximale score uit twee wedstrijden, maar dat gold ook voor opponent DHC, de oude club van Youssef. Deze ploeg was fysiek een stuk sterker dan onze helden, en we mochten dan ook blij zijn met een doelpuntloos gelijkspel.

In de vierde wedstrijd moest Lucas wissel staan. Soms weet je pas wat je mist, als je het kwijt bent, en het werd duidelijk hoeveel nuttig ‘stofzuig’werk hij achterin verricht. We kwamen nog wel op 1-0, maar een foutje achterin zorgde voor de gelijkmaker. In de slotfase kon Youssef na een mooie actie toch nog voor de drie punten zorgen (2-1).

Nog één wedstrijd te gaan, en de stand bovenin was als volgt: DHC en Quick op 10 punten, Graaf Willem II VAC 7 punten. We gingen ervan uit, dat ADO de eerste plaats in de andere poule wel zou behalen, dus om die tegenstander te ontlopen, moest er dus gewonnen worden. DHC deed wat het moest doen, maar Quick had het moeilijk tegen een tegenstander die goed was, maar vooral veel feller was in de duels. Toch was het Stijn die met een mooi schot Quick op voorsprong zette (1-0). Het bleek niet genoeg, want door twee foutjes werd Graaf Willem II VAC in het zadel geholpen, en een 2-1 nederlaag was het gevolg.

DHC was dus eerste geworden, maar Graaf Willem II VAC en Quick hadden beiden 10 punten. Het doelsaldo gaf de doorslag, en dankzij de eerste wedstrijd tegen Laakkwartier mochten onze helden door naar de halve finale. ADO was echter niet ontlopen. In de andere halve finale speelden DHC en HBS tegen elkaar.

ADO bleek een maatje te groot. Voetballend waren zij beter, maar zij waren vooral ook feller in de duels, waarbij een overtreding niet werd geschuwd. Lucas en Kristo bleven overeind, maar voor de anderen ging het allemaal net iets te snel. Ashwan wist ons nog een paar keer te behoeden voor een achterstand, maar een nederlaag was eigenlijk onvermijdelijk. Na een 3-0 achterstand, wist Marius uit een vrije schop nog een fraaie eretreffer te maken, zodat de eindstand uiteindelijk draaglijk was. Dit gold ook voor de uiteindelijke eindklassering, want met een beetje geluk hadden we toch maar mooi de halve finale gehaald. In de andere wedstrijd ging DHC met het tweede finaleticket aan de haal, zodat beide buren uit de Bosjes van Pex teleurgesteld afdropen.

Een mooi resultaat, maar tevens is duidelijk geworden, dat we er nog lang niet zijn. A.s. donderdag wacht ons weer een oefenwedstrijd tegen Blauw Zwart in Wassenaar.

Ruud Nobel