Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Concordia JO11-1 - Quick JO11-1 2-0 "Quick verwent het publiek en vergeet zichzelf "

Gepubliceerd op 07 maart 2017 door Marcel de Kler

“Concordia Complex”

Zowel binnen als buiten het voetbal is het een tijd waarin tegenstellingen zichtbaar worden en breed worden uitgemeten.
Ook Quick E1 ontkomt er niet aan. Is Concordia een “Angst-gegner”? Het was de enige ploeg waar in competitieverband dit seizoen van was verloren. Misschien was het ook wel een van de mindere wedstrijden van onze jongens...
Maar de tijden zijn veranderd, sterker de tijden zijn verbeterd. Na de voetbal-herfst is nu de nieuwe lente ingetreden. Quick E1 laat wekelijks beter voetbal zien en dat betekent mooi voetbal, lachende supporters en mooie resultaten.

Met deze wetenschap reisden de jongens af naar Delft. Mistlampen aan, want naast vroeg, was het ook met name mistig. Als je dan 9 tegen 9 speelt is het ook nog spannend! Kan de scheidsrechter vanaf de middellijn beide doelen zien?
Gelukkig bleek dit mogelijk en de wedstrijd aan de Brasserskade kon doorgang vinden.

Ietwat schuchter schoot Quick uit de startblokken. De gastheren waren iets feller, maar dat leidde niet tot echte kansen. Na ongeveer 10 minuten brak het “het heerlijk avondje” aan. Althans voor de voetbal-liefhebbers onder ons. Quick liet een hoog niveau voetbal zien. Oogstrelende combinaties, snelle positie-wisselingen, aanvallen over de flanken gevarieerd met steekballen door het midden.
Steeds weer resulteerde het in kleine en ook grote kansen. Helaas gingen ze er niet in. Over, naast, de paal...  Ook de uitstekende keeper van Concordia bleek een “sta-in-de-weg”.
0-0   met rust lijkt dan het logische gevolg, echter een terugspeelbal ging niet helemaal zoals gepland. Concordia profiteerde optimaal en schoot de 1-0 tegen de touwen.

1-0 was de rust-stand. Ongeloof was het resultaat bij alle supporters, zo goed spelen, veel sterker en toch achter?

Quick speelde de tweede helft iets minder dan de eerste. De achterstand zorgde toch voor wat onrust. Quick speelde, zo leek het althans, ook tegen zichzelf. Ja kansen, waren er ook nu, maar de bal wilde er maar niet in....
Het noodlot sloeg ook nu nog een keer toe. Misschien wel vergelijkbaar aan de eerste helft. Vlak voor het einde 2-0 en dolle vreugde bij Concordia.

Na de bekerwedstrijd tegen ’s-Gravenzande was het de tweede keer dat Quick niet scoorde dit seizoen. De tweede nederlaag tegen Concordia. Dat zijn feiten, scorebord-journalistiek. De toeschouwers vertellen echter een ander verhaal! Zij zijn door Quick E1 minimaal een helft verwend met heel goed voetbal. Voetbal dat perspectief biedt, niet alleen symbolisch trok de mist op tijdens de terugreis.....

Het “Concordia Complex” laten de jongens achter zich, ESDO is het volgende doel. We gaan ervan genieten, de jongens vergeten zichzelf zeker geen tweede keer.

Sportieve groet,
Benno

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon