Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

BVCB JO11-1 - Quick JO11-1 2-3 "Quick haantje de voorste op "nieuwjaardag"

Gepubliceerd op 01 februari 2017 door Marcel de Kler

Heldhaftige Hanen

Het ene feest is nog niet afgelopen of het andere dient zich alweer aan.
2016 was bovenal 120 jaar Quick.
Zaterdag 28 januari 2017 was het begin van het Chinese Nieuwjaar. Niet alleen nieuwjaarsdag, 2017 is in China “het jaar van de Haan”.
De Haan is een van de 12 dieren uit de Chinese Dierenriem. Het meeste recente “Jaar van de Haan” was in 2005. Voor de E1 Haantjes (meestens geboren in 2006) van Quick een absolute primeur dus.
Karaktereigenschappen van de Haan volgens de Chinese astrologie: aards, onbevangen, kleurrijk, beschermend, nauwgezet, nuchter, goed organisatievermogen en huiselijk maar soms ook stug, weinig sociaal, drukdoend, opschepperig en overdreven.....

BVCB E1 had “de Haagse Hanen E1” heel vroeg in de nieuwjaars-ochtend uitgenodigd in Bergschenhoek.
Een mooie manier om het “Jaar van de Haan” af te trappen. Een haan in de ochtend, dat is vaak de eerste die kraait. Goede voortekenen voor onze jongens dus.

Het ging allemaal anders....
Die vogels uit Bergschenhoek, we wisten al dat het een goede ploeg was, schoten uit de startblokken....
De Haagse Haan werd bruut uit de nieuwjaars-roes gewekt. Een snelle aanvaller van BVCB rukte op rechts op, gaf voor en mooie treffer van BVCB was het gevolg.
Voor Quick was dit het teken om alle schroom van zich af te gooien, vlotte combinaties werden plots gespeeld. BVCB bleek, in het eigen nest, achterin kwetsbaar.
Een mooie rush van Isidro afgerond met een “puntertje” leverde na 10 minuten de 1-1 op.
Weer was Isidro 5 minuten later er als de kippen bij om de 1-2 te maken na weer een mooie aanval van Quick.
‘Genieten was het vervolgens van mooi combinatievoetbal van Quick, het leverde grote kansen op. Kon er vóór rust nog voor een derde of vierde keer gescoord worden?
Quick kreeg het deksel op de snavel, in plaats 1-3 en 1-4 werd het voor de thee helaas nog 2-2.

De tweede helft was spannend en meeslepend! De wedstrijd was in evenwicht zo zag ook “oe-ah”- Ed de Goeij wiens aandacht door het hanengekraai was getrokkken.
Beide partijen kregen kansen. Maar het was Quick dat uiteindelijk victorie kraaide. Een kleine opening in de achterhoede van BVCB was groot genoeg voor Mick om te kunnen schieten. De bal verdween in de uiterste hoek en dat twee minuten voor tijd!
BVCB kreeg nog een grote kans, Nick redde heel knap. Ook in de blessuretijd liet Quick het nest niet meer bevuilen.....

Het jaar van de Haan is op gepaste wijze ingeluid! Hulde! We verheugen ons op de volgende hanendaden! Eendachtig de Haan ook tegen LYRA uit weer vroeg uit de veren....

Kukeleku,
Benno

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon