Bizarre ontknoping in Katwijk bij JO11- 1

Gepubliceerd op 24 augustus 2017 door Ruud Nobel

De vakantie is alweer voorbij, en dat betekent voor velen weer werken of naar school, maar ‘elk nadeel heb zijn voordeel’, want het voetbalseizoen is ook weer begonnen.
Vorige week is er al hard getraind, maar wat is er voor een trainer fijner dan in een oefenwedstrijd kijken hoe het met de vorm van de spelers gesteld is.

Veel van de spelers hadden vorig seizoen al met elkaar gespeeld, maar met Youssef en Jelmer zijn er verse krachten in huis gehaald. Het team bestond dus uit de volgende spelers: Ashwan, Jelmer, Lucas, Thymen, Kristo, Marius, Senna, Youssef, Stijn, Luca en Ties.
Voor iedereen was zo’n eerste wedstrijd natuurlijk heel spannend, te meer omdat er op een driekwart veld werd gespeeld.

Voor mij ook een debuut als verslaggever. Ik heb nog niet alle namen en gezichten uit mijn hoofd geleerd, dus hopelijk wordt het mij vergeven als ik de verkeerde naam noem, of een naam verkeerd heb gespeld. Spreek me er gerust op aan.
De wedstrijd werd gespeeld bij Quick Boys in Katwijk. Het was nog een behoorlijke onderneming om op tijd te zijn, want de wedstrijd moest om 18:30 uur beginnen, en het was behoorlijk druk op de weg ernaartoe.
De spelers hadden zich verheugd op een ontmoeting met Dirk Kuyt, aangezien het verhaal ging, dat zijn zoontje in het vijandelijke team zou spelen. Niets was minder waar, en het gaf de wedstrijd nog wat extra glans.
De wedstrijd begon direct in een zeer hoog tempo. Quick Boys speelde de bal goed rond, maar onze helden waren duidelijk wat scherper in de duels, zodat Quick de gevaarlijkste ploeg was. Dat resulteerde dan ook in een fraaie treffer van Marius, die de bal met een mooie lob over de keeper heen speelde (0-1).

Hierna volgden er nog een aantal kansen van Youssef, Lucas, Marius en Thymen, maar de score kon niet worden opgevoerd.
Quick Boys beet zeker van zich af, al leidde dat zelden tot gevaarlijke situaties voor het doel van Ashwan.
Het was Stijn die al op een even fraaie manier voor de 0-2 zorgde, en even later was het Luca, die de voorsprong nog groter maakte (0-3).

Tegen het einde van de eerste helft begon Quick Boys wat meer aan te dringen, maar het was Quick dat kort voor rust via Ties een comfortabele 0-4 voorsprong nam. Het doelpunt kwam voort uit alert reageren na een afgeslagen corner. Laurens had in zijn glazen bol dit doelpunt blijkbaar al gezien.
Met de weelde van zo’n grote voorsprong is het natuurlijk lekker rusten onder het genot van een lekker bekertje limonade.

Quick had in de eerste helft behoorlijk met de krachten gesmeten. Er werd goed gevoetbald, maar niet altijd even efficiënt, want ze moeten duidelijk nog leren de bal wat meer het werk te laten doen, wat betekent dat een pass soms beter werkt dan een bal gaan brengen.
Quick Boys gooide wat verse krachten in de strijd, en merkte dat het bij Quick wat minder ging lopen na rust. Bovendien ging Laurens wat meer experimenteren, en dat is begrijpelijk, want daar is een oefenwedstrijd tenslotte voor bedoeld.
De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd, maar toch leek er nog geen vuiltje aan de lucht na het eerste tegendoelpunt.

Daar bleef het helaas niet bij, want na slordig uitverdedigen stond het ineens 2-4. Quick Boys rook zijn kans, want uit een afgeslagen corner werd fraai gescoord vanuit de tweede lijn (3-4). De voorsprong verdampte snel. Opnieuw een fraai afstandsschot, en plotseling was het weer gelijk.

Beide teams gingen op jacht naar de winnende treffer, maar helaas viel deze aan Katwijkse kant, zodat de thuisploeg toch nog met een niet meer verwachte overwinning kon pronken. Uiteraard moest dit even gevierd worden.
Een bittere pil voor Quick, maar gelukkig was het ‘maar’ een oefenwedstrijd. Gelukkig waren ze het alweer snel vergeten, want nu was het tijd voor de fotosessie met Dirk Kuyt.

Laurens kan nu aan zijn huiswerk beginnen, want hij zal genoeg materiaal hebben om de komende weken aan te gaan werken. Het duurt niet lang voor de volgende uitdaging alweer voor de deur staat, want zondag spelen we het Klavertje vier toernooi bij HVV.

Ruud Nobel