Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO10-1 vs Oosterheem JO10-1

Gepubliceerd op 18 februari 2018 door Remco de Graaf

Vandaag mochten we eindelijk beginnen aan de nieuwe competitie nadat de vorige uitwedstrijd tegen RKAVV was afgelast. We speelden tegen Oosterheem thuis op veld 4. Dit is een veld waar de jongens zich thuis voelen en op de één of andere manier altijd lekker spelen. In de warming up kwam een oude kwaal weer tevoorschijn en dat is dat de jongens af en toe wat suf beginnen en er niet helemaal bij lijken te zijn. Wat we dan ook zeggen of proberen we krijgen dat dan niet op tijd hersteld. Dus toen de wedstrijd begon bleek al snel dat we gelijk hadden want het was het allemaal net niet.

We waren de betere ploeg en hadden veel de bal maar of de laatste pass was niet goed of we schoten te zacht in. De bal sprong teveel van de voet en we konden elkaar niet zo makkelijk vinden als normaal. Ook Oosterheem hielp niet mee want zij hielden vooral tegen en vaak letterlijk met handen en voeten. Dus moesten wij meer de bal laten gaan en sneller spelen. We kregen nog een goede kans toen Thomas goed twee man voorbij speelde en helaas de bal net te laat en te hard aan Kik gaf die daardoor net niet binnen kon schieten. In de rust probeerde trainer Bas de mannen wakker te schudden en aan te geven dat er weer precies gebeurde waar we van tevoren bang voor waren. Slappe hap en niet geconcentreerd spelen! Kortom de tweede helft wilden we weer plezier en inzet terug zien! Eigenlijk termen die je normaal gesproken niet hoeft te gebruiken bij jongens van negen of tien jaar.

Maar de jongens pakten het goed op en vanaf het moment dat de tweede helft begon was er maar 1 ploeg die de overwinning verdiende en dat waren wij. We kwamen 1-0 voor na een mooie aanval. Oosterheem onderschept de bal en speelt diep. Onze verdediging pakt de bal goed op. Kyano speelt de bal goed diep naar Finn. Finn dreigt een actie te maken maar speelt Thomas in en loopt gelijk weg in de rug van de tegenstander. Thomas heeft een heel listige pass en zet Finn schuin vrij voor de goal na een geweldige één-twee. Finn kijkt goed en in plaats van de verwachte voorzet schiet hij de bal hard en zuiver binnen in de korte hoek. Op dat moment waren we los en volgen de kansen in razend tempo elkaar op. Josh heeft een goede actie en schiet net naast. Daarna is het Sabri die goed doorkomt met een mooie actie en de bal hard in schiet, allen de keeper pakt de bal klemvast. Een goede genomen corner wordt van de lijn gehaald. Ook Kik is een keer goed weg en alleen op de keeper af lijkt hij te gaan scoren. De keeper heeft echter zijn zoveelste goede redding. Daarna is het Cliff die de bal goed onderschept en met een mooie passeerbeweging zich vrij speelt voor de goal. Zijn schot weer gepakt net als Kyano die een keer goed doorkomt van achteruit.

Eigenlijk blijft het spannend door twee oorzaken. De keeper van Oosterheem, die echt een paar geweldige reddingen heeft en door onze eigen Thomas op goal. Nadat wij alle kansen missen pakt hij bij een counter een bal met een geweldige reflex. Toch wordt het 1-1 na een ander mooie aanval van Oosterheem en hier kan Thomas weinig aan doen. Het lijkt alsnog gelijk te worden wat kijkend naar het veldspel niet terecht zou zijn. Gelukkig maakt Sabri vlak voor tijd alsnog de winnende treffer door de bal hard rechts van de keeper binnen te schieten. Vlak daarna fluit de goed leidende scheidsrechter af en pakken we de eerste drie punten De manier waarop de jongens dit vieren is iets om van te genieten. Ze hebben de tweede helft geweldig gespeeld en echt als een team gevochten voor elke meter! Bedankt weer toppers, op naar de volgende wedstrijd! Hieronder enkele hoogtepunten verzameld! 

https://www.youtube.com/watch?v=x7VGvPnYQlc

https://www.youtube.com/watch?v=vFMclvldkwU&index=5&list=UUZ4ORbefHfjW7d...

https://www.youtube.com/watch?v=e46GtY3jUqY&list=UUZ4ORbefHfjW7dl2bjimTh...

https://www.youtube.com/watch?v=Jn2mx9sLlpg&list=UUZ4ORbefHfjW7dl2bjimTh...

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon