Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO10-1 vs Forum Sport JO10-1: een spannende 2-2

Gepubliceerd op 24 november 2017 door Remco de Graaf

Vroeg uit de veren deze zaterdag en op naar ons mooie sportcomplex om aan te treden tegen Forum Sport. Een leuk team waar we net van verloren op het toernooi bij ADO eerder dit jaar maar daar waren we gewaagd aan elkaar dus het kan een leuke worden. Deze voorspelling kwam uit want het was een enerverende  thriller met een uiteindelijk niet geheel onverdiende 2-2 eindstand.  Beide teams wilden lekker voetballen en er een mooie pot van maken.  Het spel golfde op en neer en het was een leuke pot voor de toeschouwer.  Het eerste gevaar kwam van hun kant toen de rechter middenvelder door kwam en de bal boven op de lat schoot. Daarna redde Thomas nog een keer fantastisch door de bal schitterend uit de verre hoek te tikken. Toen waren wij aan de beurt en met een paar mooie combinaties kwamen we enkelen keren goed voor de goal. Kik werd een keer goed vrijgespeeld door een mooie steekpass van Finn, alleen hij kon de bal net  nog met de punt van zijn schoen verlengen voor de instormende keeper en de bal verdween net naast. Daarna wordt Kik nog ene keer mooi vrijgespeeld door Thomas Veeren, alleen in plaats van de bal rustig in de verre hoek te schuiven schiet hij wel hard maar recht op de keeper. Daarna komt Forum Sport weer twee keer goed door. De eerste keer duiken Sabri en Cliff als twee tijgers op de bal en weten gevaar te voorkomen, de tweede keer heeft Forum Sport pech als ze weer de bal via de lat over zien verdwijnen. 

De volgende aanval van ons is het raak. Thomas speelt zich goed vrij na een mooie onderschepping van Joshua. Hij omspeelt zijn tegenstander en twijfelt geen moment. Hij schiet de bal keihard in de korte hoek, vol in de kruising. Het spel blijft op en neer golven en al worden er ook meer foute passe gegeven dan normaal daardoor blijft het wel spannend.  Forum Sport maakt later wel een terechte gelijkmaker als wij even niet scherp zijn achterin en half een duel spelen. De spits kan zo makkelijk doorlopen en schuift de bal in de verre hoek voorbij de kansloze Thomas. Enkele minuten is Forum Sport de gevaarlijke partij en kregen ze nog wat halve kansen alleen scoren zij niet. Zij spelen nu de bal vooral hard naar voren via hun nummer 2 en dan gaan ze rennen. Iets waar wij op even op in moeten stellen. Nu we dit doorhebben en wij veel afvallende ballen winnen gaan wij weer beter spelen.  Finn schiet een bal net niet hard genoeg in na een mooie aanval en ook Sabri heeft een keer pech na een mooie uitval voor dat het wel raak is. Thomas stuurt Lucio de diepte in en schuin voor de goal schiet Lucio de bal prachtig voorbij de keeper in de verre hoek. Uiteindelijk gaan we met een 2-1 voorsprong de rust in.  Gewoon zo doorgaan en proberen meer te scoren was eigenlijk het enig wat Bas tegen de jongens kon zeggen.

Ook in de tweede helft golft het spel op en neer. Wij krijgen nog een paar goede kansen. Joshua gaat een keer goed door en wipt de bal slim over zijn tegenstander heen, vervolgens schiet hij de bal hard in de korte hoek alleen de keeper pakt hem met zijn vingertoppen.  Forum Sport schiet de bal nog een keer net voorlangs en dan lijken wij uit een corner weer op voorsprong te komen. Cliff loopt slim in en wil de bal binnen schieten maar door twee keer een wonderlijke kluts lukt dit net niet. Helaas komt Forum Sport op gelijk hoogte en ook wel een beetje ongelukkig. Sabri en hun spits kruizen elkaar voorlangs en daardoor komt de speler ten val en besluit de scheidsrechter een penalty te geven. Deze wordt benut en zo staat het weer gelijk.  Daarna krijgen wij nog twee hele grote kansen en ook Forum Sport scoort vlak voor tijd bijna de winnende maar uiteindelijk blijft het 2-2. Wat een heerlijke pot hebben we gezien. Erg spannend en het publiek was weer de grote winnaar. Volgende week weer naar een mooie tegenstander namelijk ’s Gravenzande. Hopelijk is de koffie lekker want we spelen daar al om 08.30 uur.

https://www.youtube.com/watch?v=r6CgsfymboI

https://www.youtube.com/watch?v=TGHb9TZgZ20

https://www.youtube.com/watch?v=WnP-tnRY1WY

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon