Quick JO10-1 tegen Scheveningen JO10-1

Gepubliceerd op 08 oktober 2017 door Remco de Graaf

Afgelopen zaterdag mochten wij voor de derde wedstrijd van de competitie aantreden tegen Scheveningen. De eerste twee wedstrijden van het seizoen gingen allebei verloren tegen Westlandia en HBS. Normaal maak ik graag een verslag ook al verliezen wij een wedstrijd alleen dan zie ik vloeiende aanvallen en hebben we als team geknokt voor elke meter. Nu na een belachelijk voortraject in de beker waar wij wedstrijden met 14-2 en 11-0 wonnen leek het wel of onze toppers iets van voetbal moeheid over zich heen hadden gekregen. Tegen Westlandia leek het de eerste helft helemaal nergens op en tegen HBS eigenlijk heel de wedstrijd niet. Maar als wij de eerste helft tegen Westlandia net zoals de tweede helft hadden gespeeld win je de wedstrijd makkelijk. Tegen HBS waren we wel kansloos. Verliezen is niet erg maar wel als je negen jaar bent en afgetroefd wordt op felheid en beleving! Dat gaat er bij mij niet in.

Dus was het een GENOT! om onze mannen afgelopen zaterdag aan het werk te zien. Het leek wel of ze weer het besef hadden van wat er nodig is om met elkaar lekker te ballen en plezier te hebben, want daar draait het juist om als je negen jaar bent en elke week met je vriendenploeg op het veld mag staan.  Trainer Bas had een wel een verrassing in de opstelling verwerkt door met Sabri achterin te beginnen en Finn in de spits. Daardoor begon Joshua als middelste middenvelder in een drie mans middenveld. Maar dat pakte goed uit. Alledrie de jongens lieten zien dat ze goed op deze positie uit de voeten kunnen. Bovendien speelde Cliff, Kyano, Thomas Veeren en Kik ook weer ouderwets sterk allemaal op hun eigen wijze. Als Scheveningen dan eens doorkwam keepte Thomas Loboda geweldig en dus kon het bijna niet mis gaan vandaag. Lucio is nieuw erbij dit seizoen en ook hij laat zien dat hij het niveau makkelijk aankan en past goed binnen de ploeg.  Nadat wij al een paar mooie aanvallen hadden laten zien was het raak in de zevende minuut. Finn toont ware spitskwaliteiten bij deze goal want eerst is het Lucio die een mooie actie over rechts net onderbroken ziet door een verdediger van Scheveningen. Sabri is echter goed meegelopen vanuit achteruit en hij schiet de bal naar voren die bij Finn terecht komt. Finn kaatst de bal op Joshua en die geeft de bal daarna prachtig in één vloeiende beweging mee aan Finn die al weg is gelopen uit de rug van de tegenstander. Hij staat nu alleen voor de keeper en met een bekeken schuiver legt hij de bal in de verre hoek. Een verdiende voorsprong al doet Scheveningen goed mee. Ook zij proberen verzorgd te spelen en komen een keer goed door. Thomas pakt de bal echter met een schitterende reflex.

Kort daarna is het 2-0 en hoe! Sabri ziet dat de bal door Scheveningen op de spits gespeeld wordt. Hij komt als een ervaren centrale verdediger voor zijn man en vanaf een meter of dertig twijfelt hij geen moment en pegelt de bal prachtig hoog in de goal. Vlak daarna is het bijna weer raak als Josh en Kik samen een combinatie opzetten en Josh de bal net overschiet. Ook Lucio komt nog een keer goed door aan de rechterkant en hij schuift de bal slim richting de verre hoek. Met een prachtige reflex weet de keeper van Scheveningen de bal met zijn voet te pakken. Ook Cliff komt een keer heel mooi door maar heeft dan een beetje pech in de afronding. Niet veel later is het wel 3-0 als Sabri de bal vanuit achteruit inspeelt op Cliff. Cliff wint zijn duel met zij directe tegenstander en speelt gelijk Thomas in. Thomas heeft al gezien waar Finn is en met een mooie steekpass zet hij Finn alleen voor de goal en Finn laat de keeper kansloos met zijn schot in de verre hoek. De 4-0 is ook weer een plaatje. We krijgen een vrije trap net over de middenlijn. Kyano neemt de bal slim door Thomas in te spelen en zij herhalen dit een paar keer en passeren zo twee man. Daarna zet Kyano mooi aan en is nog een verdediger voorbij. Hij blijft koel voor de goal en schuift de bal mooi binnen.

Vlak voor rust wordt het zelfs nog 5-0. Kik verdedigt goed mee en pakt een corner van Scheveningen op en speelt gelijk Finn in, die met een splijtende pass Thomas de diepte instuurt. Die neemt de bal nog een keer mooi aan en heeft al gezien dat de keeper te ver voor zijn goal staat. Met een prachtige boog schiet hij de bal over de keeper heen. Vlak daarna is het rust en fluit de scheidsrechter af.

Met een lekker drankje op gaan we de tweede helft verder waar we gebleven waren. Alleen dankzij goed keeperswerk van beide keepers veranderd de score niet mee. Thomas redt nog een keer prachtig zodat we de nul vasthouden ( dat is ook wel lekker voor onze sterke verdediging) en voorin zit het net even tegen en staat de keeper van Scheveningen een hele goede pot te keepen. Josh schiet net over, Kik net naast de paal in het zijnet, Thomas schiet nog een keer op de paal en ook Finn treft twee keeper een vastberaden keeper tegen over zich. Cliff en Lucio komen dit keer niet veel voor de goal maar spelen net als de rest van de ploeg een ijzersterke pot.

De eindstand is dan ook 5-0 maar dat is niet eens belangrijk. Wat wel belangrijk is: er zat weer “ schwung” in de ploeg. We hebben weer een typische Quick helft gezien. De ingrediënten: tikkie takkie voetbal, knokken als ploeg voor elke meter, prachtige tackles, mooie individuele acties, katachtig keeperswerk en tot slot plezier met elkaar! Bij elk doelpunt juichen met de ploeg en als je scoort degene bedanken die de pass heeft gegeven. Mannen we hebben weer van jullie genoten en dit moeten jullie proberen wekelijks te laten zien. Winnen is leuk, maar dat komt vanzelf als jullie met deze inzet en toewijding spelen! Volgende week mogen we naar Velo. Altijd een sterke tegenstander waar we vaak gelijk tegen opgaan en waar we al wat mooie wedstrijden tegen hebben gespeeld. Ik heb er nu alweer zin in!

Hieronder enkele mooie momenten