De trilogie tegen Rotterdamse ploegen!

Gepubliceerd op 15 november 2017 door Remco de Graaf

De afgelopen drie weken hebben wij een trilogie gespeeld met uitsluitend Rotterdamse ploegen: VOC thuis, uit naar Zestienhoven en afgelopen zaterdag mochten wij naar De Betrokken Spartaan. De conclusie is dat met drie punten uit deze drie wedstrijden het resultaat tegenvalt. Maar op deze leeftijd is dat helemaal niet zo belangrijk. Natuurlijk is het leuk om bovenin mee te draaien, zeker omdat tegenwoordig met de app van voetbal.nl mensen daar al snel naar kijken.  Wij hebben echter vooral het belang om de jongens beter te laten worden, spelplezier te bezorgen en ze van het spel te laten houden. Voetbal is de mooiste bijzaak ter wereld zeg ik altijd maar en vaak is dat ook wat de jongens bezig houdt. Daarom kunnen wij wel spreken van een toch wel enigszins teleurstellende reeks.

Tegen VOC was het prima. De jongens waren fel, wonnen veel duels en kregen veel kansen. Uiteindelijk werd deze wedstrijd verloren met 1-3 maar dat zegt helemaal niks want wij waren tegen de koploper veruit de beste ploeg en zij gingen zeer gelukkig met de winst aan de haal. Thomas maakte een geweldige goal, die ik als link onderaan het verslag heb gezet.

Vorige week zaterdag mochten wij naar Zestienhoven. Deze ploeg is erbij gekomen vanwege hun goede prestaties in het bekertoernooi. Een ploeg in vorm dus en van te voren was dus al duidelijk dat we aan de bak moesten.  Wij scoorden gelijk vanaf de aftrap, toen Finn er vandoor ging en gelijk de 0-1 aantekende. Je zou zeggen dat gaf ons vleugels en als je kijkt naar de ruststand van 0-3 ( een hattrick van Finn) dan lijkt dat ook zo. Helaas was dit totaal niet het geval. Zestienhoven heeft zeker een leuk team maar echt niet beter dan wij. Alleen wij lieten ons aftroeven en vergaten zelf te voetballen. Juist tegen een fysiek team moeten wij veel in beweging zijn en elkaar helpen.  Alle duels met volle overtuiging ingaan en niet “ het kaas van je brood laten eten”.  Maar in eerste instantie moet je proberen weg te blijven uit de duels en de bal rond spelen.  Wij deden zeker de eerste helft niets van dit alles. De voorsprong was dan ook zwaar geflatteerd.  Thomas was als keeper de grote uitblinker vandaag.  In de rust geeft Bas nog aan dat de jongens op moeten letten want bij een 0-3 stand is het nog steeds niet beslist. Echter zij scoren in de tweede helft binnen drie minuten twee keer! Uiteindelijk winnen wij met 2-5 maar Zestienhoven had minimaal een gelijkspel verdiend.

Afgelopen zaterdag na een goede warming up hadden wij zin in de wedstrijd in en tegen De Betrokken Spartaan. Vroeg vertrokken uit Den Haag en vol goede moed stonden wij aan de start. Ook nu bleek echter dat de jongens totaal niet scherp waren en er leek een soort warme deken over hun heen gelegd want wij gingen rusten met een 5-1 achterstand!!  Ook hier was het weer niet best (de jongens waren niet vooruit te branden)en wij hebben nu letterlijk in de rust gevraagd of de jongens voetbal nog wel leuk vonden! Allemaal volmondig ja en dus hebben wij alleen nog maar aangegeven dat ze weer lekker moeten gaan ballen en wel vanuit de positie spelen in plaats van alle kanten op te lopen! Zo simpel kan het af en toe zijn want de tweede helft was een stuk beter en uiteindelijk verloren we wel met 8-5 maar we hebben wel weer mooie dingen gezien de tweede helft! Ik denk dat dit een vrij zwaarmoedig verslag is van de laatste drie weken maar we zitten nu in een fase waar het even wat moeilijker lijkt te gaan en dat geeft allemaal niet, maar wij verwachten wel inzet! Dat is het minimale wat onze kanjers kunnen doen. Op de training vliegen de vonken ervan af en straalt het plezier van hun gezicht af.

Aanstaande zaterdag hebben we weer een leuke tegenstander, namelijk Forum Sport thuis. Ook een goede ploeg want we hebben al een keer van ze verloren op het toernooi bij ADO Den Haag. Nu gewoon weer lekker ballen met elkaar en als team vechten voor elke meter en plezier maken dan komt het helemaal goed! Want ondanks deze drie wedstrijden is het seizoen weer goed bezig. De klik met trainer Bas, is net als vorig seizoen met Pepijn, weer volop aanwezig en we maken weer stappen als team en individueel. Het zijn ook echt vrienden van elkaar en dat hebben we dan ook gezien met geweldige wedstrijden tegen Velo, Scheveningen, VOC en deels Westlandia.  Hopelijk kunnen we daar zaterdag Forum Sport aan toevoegen!

Hieronder twee doelpunten van Thomas en Finn