Wedstijdverslag GDA F2 – Quick F4: GDA uit: altijd lastig en tot de laatste minuut spannend

Gepubliceerd op 17 november 2015 door Tessa Planken

In alle vroegte traden onze mannen afgelopen zaterdag aan op het veld van GDA om te spelen tegen GDA F2: een samengesteld team met 1e en 2e-jaars F’jes. Met de spanning van de komst van de Sint in de benen, begonnen onze mannen vol vertrouwen aan de wedstrijd onder leiding van hooftrainer Thijn.

De koude wind kon onze mannen niet deren en Quick ging na de aftrap direct in de aanval. GDA liet zich echter de pepernoten niet uit de zak eten en zette druk op de helft van Quick. De aanval werd door Giulio afgewend door een prima redding. GDA geeft echter niet op en blijft druk zetten op de helft van Quick. Door goed samenspel in de verdediging tussen Giulio, Ids en Kyano houdt Quick de nul. Thomas heeft een aantal sublieme reddingen. De 1e tien minuten van de wedstrijd gaan de teams dan ook gelijk op. GDA blijft echter druk zetten op de helft van Quick en onze mannen laten zich terugvallen.

De volgende aanval van GDA wordt fenomenaal onderschept door Kyano, die afspeelt naar Levi, waarna de bal via Ids over de zijlijn wordt weggewerkt. Ook deze aanval van GDA wordt gestopt.  Quick creëert vervolgens de ruimte en zet de aanval in. Helaas wordt deze aanval gestopt door de verdediging van GDA. Olivier laat zijn verdedigende kwaliteiten zien, waardoor Quick mede keer op keer de aanval van GDA breekt en de nul weet te houden. GDA blijft doorgaan, maar vindt telkens onze fantastische keeper Thomas in het doel, die wederom zijn mannetje staat en zijn goal door verschillende mooie reddingen tot de 14e minuut schoonhoudt. Dan weet GDA toch te scoren en staat het voor GDA 1-0.

Onze mannen herpakken zich direct en Jeziël zet de aanval in. Jude en Levi lopen mee, maar helaas gaat de bal over de achterlijn.

Onze mannen blijven proberen ergens in het spel van GDA de ruimte te  vinden om hun eigen spel te kunnen spelen. Helaas worden alle initiatieven vanuit onze mannen gestopt door GDA die Quick geen enkele ruimte gunt.

De ingooi van Kyano, wordt verlengd door Olivier die de bal meeneemt en voorzet aan Jeziël. Jeziël danst om de bal en speelt een mooie 1-2’tje met Levi. Helaas leidt dit voor onze mannen niet tot de gelijkmaker waar iedereen op hoopt. Na een ferme doeltrap van Thomas, neemt Olivier de bal handig mee en speelt over naar Jude.  Jude speelt de verdediging van GDA snel en behendig voorbij. Helaas gaat het schot van Jude net naast. Quick heeft het lastig. De ruststand is 1-0 voor GDA.

Na een lekker glaasje limonade en een peptalk van de trainer, gaan onze mannen vol goede moed van start in de 2e helft.

Na de rust zet GDA direct druk op de helft van Quick en laat Giulio zijn verdedigende kwaliteiten nogmaals zien en breekt hiermee de aanval van GDA. De druk op de helft van Quick werd verder opgevoerd door GDA en dankzij verdedigingswerk van Olivier wordt deze aanval van GDA gestopt. De volgende aanval door GDA wordt prima gestopt door Kyano. GDA blijft jagen op nog een doelpunt.

In de 8e minuut van de 2e helft scoort GDA via een kopbal de 2-0. Onze mannen geven niet op en blijven zoeken en breien op weg naar de gelijkmakers.  Het hele team van Quick verdedigt mee en maakt het hiermee GDA lastig de voorsprong verder uit te bouwen.

Een hoekschop van GDA wordt via het hoofd van Ids weg gekopt en komt via de voet van Aryan bij Jeziël terecht die in de 19e minuut de 2-1 scoort. Kort daarop luidt het eindsignaal en gaat deze wedstrijd met een eindstand van 2-1 voor GDA F2 de boeken in.

Met 3 gespeelde wedstrijden, waarvan 1 verloren, weet Quick de 2e plaats in de competitie te handhaven mede op basis van het enorme doelsaldo. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Den Hoorn op de agenda. Daar zullen onze mannen wederom voor 3 punten gaan, waarmee zij hun 2e positie in de competitie zeker kunnen stellen.

Na het oefenen op het nemen van de strafschoppen en het schudden van de handjes, is het voor onze mannen snel verkleden en op weg naar de intocht van Sinterklaas. Ondanks de dikke mist op zee, heeft Sint met zijn Pieten ook dit jaar Nederland weer gevonden om zijn verjaardag hier met alle kindjes te kunnen vieren.

Groet van uw verkleumde reporter:  Annelies Baden