Quick F4 ondanks subliem samenspel toch verloren tegen HMC F1

Gepubliceerd op 26 oktober 2015 door Tessa Planken

Op veld 4 mochten onze jongens aantreden in een inhaalwedstrijd tegen HMC F1. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden om de 4e plaats in de reeks bekerwedstrijden. O.l.v. trainer Lars werden onze jongens klaargestoomd voor de wedstrijd.

Quick trapt af met een aanval van Aryan op Jeziël. Er volgt een corner voor Quick die helaas onbenut bleef. HMC pakte gelijk de kans om te counteren en met een heel snelle aanvaller werd het erg krap. Zelfs Kik, die dit maal op het middenveld stond, moest mee in de verdediging. Het scorebord komt, ondanks de pogingen de aanval te stoppen op 0-1.

In de aanval die volgde, werd een overtreding gemaakt op één van de Quick spelers. Vrije trap werd aan Quick toegekend. In opdracht van Lars is het Kyano die de vrije trap mag nemen. Op een afstand van ongeveer een meter of 15 schiet Kyano, die door Lars werd geïnstrueerd om hard te schieten, de gelijkmaker binnen. Stand 1-1.

HMC neemt de aftrap en het gaat gelijk op. De wedstrijd is echt spannend. Er volgen meerdere kansen aan beide kanten, zoals het schot van Jeziël op doel die op een haar na maar net naast gaat. HMC kreeg een vrije trap mee, die hard in de kruising werd geplaatst. 1-2 voor HMC.

Levi was lekker aan het verdedigen en zorgde ervoor dat Quick weer in balbezit kwam. Kik kreeg nog een mooie kans met een schot op doel in de verre hoek. Deze scheerde net langs de buitenkant van de paal. In de laatste speelminuten van de eerste helft passte Jude een mooie bal op Kik, die de bal kopte, maar helaas over het goal vloog. De verdediging van Quick werd nog even op de proef gesteld, maar die lieten zich niet intimideren door de snelle spits van HMC. Voor het fluitsignaal, vlak voor rust, plaatste Jude nog een bal richting doel, maar die ging net naast.

Na de rust werd er aan de kant van HMC gewisseld, de keeper weliswaar. Al in de 1e minuut wordt de gelijkmaker gemaakt door Jeziël, die de stand brengt op 2-2. Onze keeper Thomas is helemaal warmgedraaid en is op dreef. Hij blokt een paar mooie pogingen op het doel van HMC, maar die schieten soms zo hard dat de ballen in sommige gevallen bijna niet te blokken zijn. Uiteraard blijft Thomas ook gedurende de gehele tweede helft zijn stinkende best doen, maar dat voorkomt niet dat er nog 3 goals aan de kant van HMC vallen. Het staat 2-5.

Quick geeft niet op. In een counter van Quick lopen Kik en Jude alleen af op de keeper van HMC. Heel beheerst en in alle rust wordt de keeper uitgespeeld door een uitstekende pass van Jude op Kik die de bal heel beheerst binnentikt. Er wordt nog een vrije trap aan Quick toegekend. Ook deze mocht Kyano nemen, jammer genoeg ging deze net naast. Er volgen in de eindsprint nog een aantal sublieme aanvallen van Quick, waardoor de wedstrijd een genot is om naar te kijken en een gelijkspel zou dan ook meer dan verdient zijn geweest, alleen wilden de ballen er maar niet in. Eindstand Quick - HMC 3-5.

Top gespeeld jongens, kan niet anders zeggen. Op naar de competitie volgende week tegen Westlandia F4, zonder onze sterspeler Kik die volgende week mag aantreden in de F3. Succes Kik! We gaan je missen, maar we zien je gelukkig nog bij de training voorbij komen.