Quick F4 is HMC F1 de baas in de competitie

Gepubliceerd op 08 november 2015 door Tessa Planken

Afgelopen herfstvakantie hebben we nog een wedstrijd gespeeld tegen HMC F1 voor de beker en hoewel we toen iets beter speelde dan HMC, moesten we toen met 5-3 in HMC F1 onze meerdere zien. Toch kwamen onze jongens vol goede moed naar het terrein van de Haagse Multiculturele Club en met de bemoedigende woorden van Lars waren onze jongens klaar voor de wedstrijd.

De opstelling was deze week iets anders. Kyano starte dit keer in de voorhoede en Jude in de back positie. De aftrap van de wedstrijd werd genomen door Quick en via Kyano, Jeziel en zelfs Jude die vanuit de verdediging mee ging naar voren, werd de eerste aanval van Quick ingezet en brengt Jude zelfs de score op 0-1 voor Quick.

Na de aftrap van HMC neemt Quick het spel vrij snel weer over en door een sublieme voorzet van Olivier, tikt Kyano beheerst de 0-2 binnen. Na de aftrap lijdt Quick balverlies, maar Jiulio herpakt zich snel en verovert de bal. Quick bouwt het spel op richting goal van de tegenstander, helaas stond de keeper van HMC in de weg.

HMC komt in actie en er volgen twee corners die door HMC gelukkig niet geïnt worden. Quick begeeft zich weer richting het doel van de tegenstander die de bal wegwerkt over de achterlijn. Corner voor Quick. Er worden wat aanwijzingen geroepen door assistent coach van deze week Marco, maar Kyano stond al op de juiste plek en tikt de 0-3 binnen.

Jeziël krijgt na de aftrap al snel weer een scoringskans, maar de bal verdwijnt helaas maar net in het zijnet. Snel daarna krijgt Kyano een kans om te scoren. De bal gaat via binnenkant paal maar net over de doellijn, wat voor de scheidsrechter moeilijk te zien was, dus besluit Jeziël snel de bal nog even een klein tikje extra te geven, 0-4 voor Quick. Na een snelle opbouw van Quick die de bal heroverde, volgde een pass van Kyano op Jeziël, die niet alleen de 5-0, maar ook de 6 en even later de 7-0 scoort. Knap hoor!!

Na de rust is er rekening gehouden met de komst van de sterspeler van HMC en vindt er aan de kant van Quick een wisselling qua positie plaats. Jude in de aanval en Kyano op de backpositie. De eerste minuten vinden meer plaats op de speelhelft van Quick, maar dit draait gelukkig weer om en scoort Jeziël ook de 8-0.

Toch krijgt HMC, ondanks het snelle doelpunt van Quick, wel wat meer speelruimte. De bal wordt kundig weggewerkt door Kyano. Ingooi HMC, maar de bal belandt in de voeten van een Quickspeler en door mooi samenspel tussen Aryan en Jeziël is er ruimte voor een schot op doel, die helaas door de keeper van HMC werd geblokt. Jiulio probeert het nog in de rebound, maar helaas de bal wilde er niet in.

HMC krijgt weer de kans om op te bouwen, maar komt niet langs onze Ids die snel en behendig de bal van de HMC speler overneemt alsof het een cadeautje was. De bal komt in bezit van Levi die Aryan aanspeelt en de 9-0 maakt voor Quick. Quick blijft aanvallend erg sterk en door een mooie bal van Kyano naar voren krijgt Jeziël alle ruimte om de dubbele cijfers te halen. 10-0 voor Quick.

De laaste minuten kreeg HMC steeds meer ruimte om aan te vallen omdat er teveel spelers uit positie liepen en het middenveld niet goed omschakelde van aanvallen naar verdedigen. Dit resulteerde in de 10-1 van HMC.

De aanval van Quick mondde uit in een corner. Deze hoekschop van Jude resulteerde in een  super mooi doelpunt voor Quick (11-1 Quick). De aftrap werd genomen HMC, die snel de aanval opende. Onze pitbull Julio zat er eenmaal goed tussen. Het is vervolgens Ids en zijn acties die ervoor zorgden dat er een aanval van Quick ontstond, maar helaas op niets uitliep. Vervolgens een aanvaller die onze constante Thomas tegenkwam en die een schot van HMC behendig blokte. Vervolgens een snelle aanval van Quick waarbij Aryan werd weggestuurd, maar gelukkig hulp kreeg van Jiulio. De keeper schoot tegen Aryan aan waarna Jiulio de bal goed afmaakte. Helaas, voor Jiulio had de scheidscheidrechter hands geconstateerd.

De eindstand eindigde in 11-2. De jongens van HMC gaven niet op en dit bracht hen het laatste doelpunt van de wedstrijd. Het was niet de beste wedstrijd van dit seizoen, ook al is de uitslag erg overtuigend. We moeten scherp blijven en het voetbal blijven nastreven. Op naar de volgende overwinning!!!

Geschreven door: Tessa en Marco Planken