Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick F4 gevochten als leeuwen

Gepubliceerd op 27 september 2015 door Tessa Planken

Het was een prachtige dag, de ouders stonden daar lekker in het zonnetjes en onze jongens waren lekker aan het warm lopen. Het gras was mooi groen, maar we misten toch iets…..o, ja er stonden amper lijnen op het veld, zeker vergeten aan te brengen….! Onze jongens begonnen aan de warming up onder de bezielende leiding van Thijn. De supporters van Quick stonden bij het doel van de tegenpartij, de F4 van Haaglandia. Zij waren ook lekker aan het inschieten maar stonden we wel goed?...de tegenstanders waren gemiddeld 10 kilo zwaarder dan onze boys en zeker een kop groter. Eén van onze lieftallige moeders werd bijna omver geschoten door een bal van de tegenpartij… zó die schieten hard! Tja wat bleek we stonden goed…

De wedstrijd begon direct met een aanval van Haaglandia, die mooi werd gestopt door Tomas. Weer gevolgd door een aanval die mooi verdedigd werd door Guilio maar hij werd wel hard geraakt door de tegenstander. Daarna direct een aanval via Kyano en Jeziël met een schot op het doel door Aryan, bijna een doelpunt! Kik krijgt een vrije trap nadat hij gewoon omver was gelopen. Jeziël weer een mooi actie. Echter na ongeveer 10 minuten het eerste tegendoelpunt, onhoudbaar voor Thomas.

Quick vecht echter direct terug met een mooi opgebouwde aanval via Aryan. Olivier staat z’n mannetje en samen met Kyano verdedigen zij als leeuwen het doelgebied van Quick. Dan weer door een voorzet van Jude naar Olivier met een schot op het doel, net mis! Kyano stopt een aanval van Haaglandia. Dan volgt een prachtige aanval via Kyano, Jude, en Guilio met vervolgens een schot van Aryan weer bijna raak. Via een hoektrap scoort Quick weer bijna , Aryan krijgt een vrij trap vlakbij het doelgebied en een schot van Kyano is net mis! Rust met als stand 1-0.

Start 2e helft; na een vrije trap tegen, een prachtige redding van Thomas dan weer gevolgd door een snelle aanval van Guilio en Jude. Vervolgens een snelle rebounder van Haaglandia en jawel na nog geen 2 minuten in de 2e helft kijken onze dappere mannen tegen een 2.0 achterstand aan. De aanvallen van Haaglandia kenmerken zich door veel duwen en trekken, die niet gecorrigeerd worden door de scheidsrechter. Wat vreemd overkomt is dat de aanvaller van de tegenpartij de scheidrechter een high five geeft nadat hij het 2e doelpunt heeft gemaakt…soms lijkt het ook of de scheidrechter de tegenpartij aan het coachen is…tja het moet niet gekker worden.

Aryan geeft een mooie voorzet naar Kyano die samen met de razendsnelle Ids een mooie aanval inzetten, echter Kyano wordt onderuit geveegd en krijgt gelukkig nu wel een vrije trap. Na 6 minuten scoort Haaglandia weer met een loeihard doelpunt 3-0. Ids en Jeziël vechten werkelijk om de bal naar voren te krijgen en via Levi, Tomas, Kyano scoort Jeziël na 8 minuten met een prachtige goal 3-1. Hoewel wij fysiek ( grootte!) wat te kort komen zijn we technisch echt de betere! Dan via hoektrap van Kik op Kyano doet Jeziël wederom een schot op het doel die net mis is. Daarna weer via Jude en Kik wederom een mooie aanval. Dan redt onze keeper Thomas Quick door een hard schot prachtig weg te werken, klasse!

Vrije trap door Jeziël die door Jude bijna in een doelpunt eindigt. Dan pareren Kyano en Levi een aanval van Haaglandia. Wederom weer een prachtige aanval van Jude, Ids en Kik waarbij Kik onderuit gehaald wordt. Haaglandia valt weer volop aan en Tomas houdt tot 2 maal toe een bal uit het doel. Jeziël wordt tijdens een verdediging vol in zijn buik geraakt en heeft daar best wel pijn van, maar speelt gewoon verder. Bikkel! En dan het eindsignaal. 3-1. Maar wat hebben onze mannen gevochten tegen niet alleen een veel grotere en grover spelende tegenpartij maar ook “tegen” een scheidrechter met een duidelijke voorkeur.

Bij de penalty reeks houdt Thomas een paar loeiharde penalties, wat hebben we toch een goede keeper in huis. De keeper van Haaglandia is echter ook niet mis, maar Ids en Thomas weten hem toch te passeren.

Geschreven door: Theo van der Helm

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon