Quick F4 begint de competitie goed met een 3-1 overwinning!

Gepubliceerd op 01 november 2015 door Tessa Planken

Op deze zonnige 31 oktober starten onze jongens zonder Kik (veel plezier en succes in F3!!), maar mét Coach Cor de competitie van seizoen 2015/2016 met een wedstrijd tegen Westlandia F4. De coach heeft de voorbereidingen fantastisch voor elkaar en na een korte voorbespreking in de kleedkamer gaan de mannen het veld op. Terwijl de meeste moeders nog van hun koffie genieten op het terras, trappen de mannen al af. De koffie-moeders haasten zich naar het veld en gelukkig zijn ze net op tijd voor de eerste treffer van Quick: Jude komt over rechts aan, geeft een mooie voorzet….of nee….hij scoort zelf! Al vroeg in de wedstrijd is het 1-0 voor Quik!!! Hoewel de mannen van Westlandia fysiek een maatje groter zijn, laten onze jongens zich niet van de wijs brengen en spelen goed over, houden hun positie en dekken hun mannetje. Als de midmid van Westlandia de bal heeft veroverd en richting het doel van Quick dreigt te gaan, wordt de bal door Kyano vakkundig onderschept en weggewerkt richting de voorhoede van Quick. Ook Ids en Giulio zijn van constante verdedigingsklasse en zorgen als rotsen in de branding dat spelers van Westlandia tijdig worden gestopt in een poging tot het opzetten van een aanval. Keeper Thomas krijgt niet veel ballen vandaag, maar de ballen die hem bereiken, houdt onze ervaren keeper met gemak uit het doel. In de voorhoede worden verwoede pogingen gedaan om het doelsaldo te verbeteren, maar het mocht nog niet lukken. Een mooie voorzet van Jude wordt door Olivier helaas net gemist en Jeziël kan de mooie pass van Aryan helaas net niet in het net doen belanden. Levi stuit even later met een mooie dribbel ook nog een keer op de Westlandia verdediging, maar blijft net als de andere Quickers knokken voor een nieuw doelpunt. En dan blaast scheids Theo af voor rust. Na een korte analyse van de eerste helft met Coach Cor en een bekertje limonade, zijn de mannen klaar voor de tweede helft. Hoe hard de coach van Westlandia zijn jongens ook aanmoedigt en de bal persoonlijk het doel van Quick in probeert te schreeuwen, het mag niet baten, want ook in de tweede helft zijn onze jongens de baas op het veld. Aryan wordt nog een keer lelijk getackeld, maar kan gelukkig doorspelen en neemt zelf de ontvangen vrije trap. Na wat heen en weer getik voor de goal van Westlandia, sleept Quick er een corner uit die snel wordt genomen. Helaas, een eerste schot op doel wordt gemist, maar uit de rebound weet Olivier toch nog te scoren, 2-0 voor Quick! Als Westlandia de bal heeft uitgenomen, wordt deze al snel terug veroverd door Quick en met een mooie dribbel van Levi over de rechterkant weer snel naar voren gebracht. Jeziël speelt een speler van Westlandia uit met een mooie actie en passt de bal naar Olivier die daaruit de 3-0 kan scoren! Maar ook met de 3-0 op het scorebord blijven de Quick-spelers met grote inzet vechten voor de bal. Ids pakt met gemak de bal af van zijn boomgrote tegenspeler en Kyano bewijst met zijn uitverdedigingsactie dat Westlandia in Quick duidelijk zijn meerdere moet erkennen. Giulio blijft ook elke poging van Westlandia om nog te scoren consequent tegenhouden. Maar dan toch, in de slotminuten van de wedstrijd krijgt Westlandia een penalty vanwege een handsbal van Quick en kan daaruit de 3-1 scoren. Voor Trainer Lars, die het net heeft gered om nog het laatste stukje van de wedstrijd te zien, proberen onze jongens nog één goal te maken. Jude creëert ook nog een goeie kans…… Maar dan klinkt het eindsignaal. Het was een fantastische wedstrijd en met een 3-1 overwinning kunnen we wel zeggen dat Quick de competitie ijzersterk is begonnen. Op naar volgende week! Geschreven door: Jaklien (moeder van Olivier)