Oefenwedstrijd Quick F4 - HBS F5

Gepubliceerd op 19 oktober 2015 door Tessa Planken

We mochten dit keer heerlijk vroeg spelen. 08.30 uur was de aanvang van de derby tegen HBS. Desalniettemin waren onze jongens er klaar voor, helaas dit maal zonder onze linkspoot Kik.

De aftrap wordt door Quick genomen en onze mannen zetten gelijk druk en Kyano zet de eerste aanval van HBS vast. Door balverlies neemt HBS het over en ondanks sterk staaltje verdedigen en een blok van Thomas wordt het al vroeg in de wedstrijd 0-1. Met recht benoemt trainer Thijn dat ze goed kunnen schieten en dat je de tegenspelers daarom eigenlijk de kans moet ontnemen om te kunnen schieten.

Gelukkig volgt daarna heel snel de gelijkmaker die Jude er heel mooi inschiet. Het is 1-1 en de wedstrijd kan dus alle kanten op. Ids is heel hard aan het werk op de rechtsback positie en blokt HBS in een aanval op eigen helft en opent het spel naar links op Levi die Jude aanspeelt, maar die door twee man wordt belaagd en er volgt een vrije trap voor Quick.

Even later is Ids weer lekker aan het werk met een mooie bal langs de lijn naar de aanvallers van Quick waarop Ollivier de 2-1 maakt. Quick wordt steeds sterker en Ids geeft een mooie pass op Jeziël. Die krijgt de bal maar moeilijk langs de verdedigers van HBS, maar het lukt hem toch om Jude aan te spelen. Helaas wordt het schot op doel door de keeper van HBS tegengehouden.

HBS weer in de aanval, maar Levi staat een partijtje te verdedigen en werkt kundig de bal weg. Jeziël krijgt vervolgens een lange bal aangespeeld en neemt deze aan met zijn hoofd. Het oefenen in de training met koppen, lijkt dus zijn vruchten af te werpen. Quick verliest de bal, waardoor HBS de kans krijgt om te schieten op doel. Kyano zit er nog goed tussen en in de rebound is het Thomas die ervoor zorgt dat de bal veilig in zijn handen beland.

Thomas speelt Kyano aan en die weet de bal bij Jeziël te krijgen. HBS verovert dan alsnog de bal en door een hoge ongelukkige bal raakt de tegenstander onbedoeld geblesseerd. Gelukkig is het niets ernstigs, handen worden geschud en de wedstrijd gaat verder met een vrije trap voor HBS, maar daar volgt niets uit. Quick gaat de rust in met een 2-1 voorstand.

In de tweede helft zijn er wat kleine wijzigingen in de opstelling, waaronder Kyano op de linksback positie en daarmee samen met Ids als rechtsback, de voorsprong zullen moeten verdedigen. Al snel krijgt Quick een schietkans via Aryan die helaas net naast gaat. Quick moet snel omschakelen en Kyano probeert de bal te veroveren door zowat een split te maken. Hij raakt net de bal, maar HBS blijft in balbezit en scoort de gelijkmaker. Het is 2-2.

Door mooi samenspel komt de bal mooi voor door een pass van Olivier op Jeziël, maar die komt in de handen van de keeper terecht. In de laatste minuten volgt er nog een mooie redding door de twee verdedigers Kyano en Ids. Er volgt een corner voor HBS, maar die wordt niet benut. Quick daarop weer in de aanval met Levi, Jude die de bal voorgeeft aan Aryan. Hij schiet op doel, maar wordt geblokt door de keeper van HBS. Eindstand 2-2.

Een mooie, spannende wedstrijd tussen twee bijna gelijkwaardige teams en dat tegen tweedejaars F. Knap hoor mannen!! Volgende week de wedstrijd tegen HMC die nog moet worden ingehaald, mits de tegenstander dit keer wel op komt dagen ;-).