Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Velo F2- Quick F3 heroïsch gelijkspel uit bij de koploper

Gepubliceerd op 09 april 2016 door Remco de Graaf

Onder heerlijke voetbal omstandigheden mochten we vandaag op bezoek bij de koploper Velo F2. De thuiswedstrijd was een geweldig duel waar wij uiteindelijk vlak voor tijd met 3-2 wonnen. Velo heeft daarna al zijn wedstrijden gewonnen dus het beloofde weer een moeilijke ochtend te worden voor onze giganten. Velo heeft een leuk team met zowel eerste als tweedejaars F. Voorin een grote sterke spits, snelle sterke verdedigers en een behendig middenveld. Het leuke daarvan is dat hebben wij ook! Het enige verschil is leeftijd dus het zou een hoop kracht kosten en het team zou weer de juiste team spirit te voorschijn moeten toveren om een goed resultaat te halen. Toevallig ingrediënten die deze groep allemaal bezit. 

De wedstrijd begon en vanaf de eerste minuut was het weer een boeiend duel. Velo had een licht veldoverwicht en was de eerste helft de bovenliggende partij zonder echt heel erg gevaarlijk te worden. Wij hadden vandaag Cliff op doel en die was in vorm dus we waren we er gerust op dat als de spitsen een keer door zouden komen hij de bal zou pakken. Kyano, Axel en JJ waren vandaag de verdedigers en die deden dat geweldig. Heel veel persoonlijke duels werden door hun gewonnen en ze speelden na het veroveren van de bal ook nog eens de juiste spelers in, dus dat zat wel goed. Op het middenveld waren Josh, Finn, Kik en Thomas vandaag in bloedvorm en Ties liep weer van hot naar her en was ook nog eens gevaarlijk voorin. Velo kwam na acht minuten op een 1-0 voorsprong. We hadden een mooie aanval op links met een mooie combinatie tussen Kik en Finn. Een verdediger kwam ertussen en schoot de bal keihard naar voren die wat gelukkig bij hun spits terechtkwam. Hij versnelde en schoot hard binnen. Het was al knap dat Cliff de bal nog aanraakte maar meer kon hij niet doen. Wij lieten echter niet de koppies hangen en bleven volop meedoen.

De volgende kans was voor ons. Cliff pakte de achterbal op en speelde heel snel JJ in.

JJ stond al klaar, goed "opengedraaid" richting ons middenveld en kon gelijk Thomas inspelen. Thomas versnelde vervolgens op prachtige wijze langs twee man en gaf een mooie strakke voorzet naar de tweede paal. Kik was goed naar binnen gelopen en kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te schieten. Maar wat een mooie aanval!

Daarna was het toch weer Velo die op een 2-0 voorsprong kwam. Een mooi doelpunt van hun spits die goed weg draaide bij onze verdedigers en de bal keihard hoog in de kruising schoot. Nu was het zaak voor ons om te blijven voetballen en op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer.

Een minuut later krijgt Joshua de bal rechts op het middenveld, met een mooie lichaamsbeweging gaat hij langs zijn directe tegenstander en stoomt hij op richting goal. Hij kapt onderweg nog een man uit en op het moment dat hij schiet wordt de bal nog geblokt. Vlak daarna fluit de scheidsrechter voor de rust en gaan we met een 2-0 achterstand de rust in. 

Niks aan de hand want gedurende de eerste helft merkt Velo dat wij een ploeg zijn die blijven knokken en proberen altijd positioneel voetbal te spelen met een individueel sausje eroverheen in de vorm van de aparte klasse van onze toppers. We begonnen dus vol goede moed aan de tweede helft.

De eerste minuten daarvan waren veelbelovend want wij waren de ploeg die steeds meer aan voetballen toekwam en langzamerhand de tempo van de wedstrijd ging bepalen. Velo probeerde slim met drie in plaats van twee spitsen te gaan spelen maar dat pakte wij goed op. Waar Finn de eerste helft nog moeite had om zijn directe tegenstander verdedigend uit te schakelen deed hij dat nu perfect en als wij de bal hadden "schoof" hij mee het middenveld in om de spitsen te ondersteunen.

Op deze manier beten wij ons vast in de tegenstander en bleven we met druk naar voren voetballen. JJ, Axel en Kyano bleven verdedigend makkelijk overeind en we bleven gevaarlijk langs de zijkant en door het midden. Bijna maakten we de 2-1 nadat Joshua de bal op rechts veroverd en de bal gelijk voorgeeft. De bal schiet voorbij aan Kik maar Thomas rende er al achteraan. Nu bracht hij de bal gelijk goed in alleen ging die net voorbij Joshua waardoor het 2-0 bleef. Daarna gaat de rechtshalf van Velo er een keer vandoor en schiet hard op de goal. Cliff hield de bal niet alleen goed tegen, hij pakt hem ook nog eens klemvast.

Een minuut later krijgen wij een corner aan de rechterkant. Deze wordt goed genomen door Kik die de bal perfect goed voor de goal geeft. Joshua was al goed ingelopen en kopt mooi in. Hij lijkt de verre hoek in te gaan maar helaas schiet de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Even later is daar wel de verdiende aansluitingstreffer. Thomas start vanaf links op het middenveld en gaat er als een haas vandoor. Drie verdedigers rennen wanhopig achter hem aan maar hij is niet meer te stoppen. Heel even lijkt hij de bal ver voor zich uit te spelen maar met een listige puntertje tikt hij de bal langs de uitkomende keeper.Dit belooft een spannende slotfase te worden! Op dit moment in de wedstrijd zijn we eigenlijk al trots op onze jongens en wat er ook verder gaat gebeuren we staan wederom te genieten langs de kant. Velo wordt nog een paar keer dreigend zonder echt tot grote kansen te komen. JJ gooit zich een paar keer als een tijger voor de bal, Kyano is ijzersterk, Axel speelt misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. En Cliff pakt twee harde afstandsschoten ook weer klemvast. Het is mooi om te zien dat zelf Thomas en Kik nu goed verdedigen en dat ook die blijven gaan. Finn en Joshua heersen centraal op het middenveld. Kortom we gaan steeds meer geloven in meer deze wedstrijd. Ties blijft ook een plaag voor de verdedigers dus het zou zomaar kunnen dat wij niet gaan verliezen bij de trotse koploper.....

En dan gebeurt het! Thomas wint een duel op het middenveld en de bal komt bij Ties terecht. Die sprint met de bal aan de voet richting een tegenstander, gaat op snelheid links van de man erlangs. Hij komt uit op zijn linker "chocolade" been en moet hem eigenlijk afgeven op Thomas die goed is meegelopen en helemaal vrij staat. Maar Ties is wel een man die bijna altijd scoort dus is de keuze begrijpelijk dat hij met een mooie voetbeweging buitenkant rechts de bal langs de keeper wil plaatsen. Die krijgt er echter knap nog een handje tegen, maar daardoor komt de bal precies voor de voeten van Thomas terecht die de bal in het lege doel schuift voor zijn tweede van de ochtend. Alle spelers vliegen elkaar in de armen, dolle vreugde langs de kant. Wat kan voetbal toch mooi zijn! Na een paar minuten fluit de scheidsrechter af en is het gelijke spel een feit. 

Wat was het weer genieten vandaag. Elke week in het verslag ben ik positief en lijkt het wel of het nooit slecht is wat de jongens doen op een zaterdag ochtend. Ik kan er echter niks anders van maken. Op de eerste helft bij Erasmus uit na is het namelijk altijd leuk! We hebben het al een paar keer als trainers aangegeven dat ze voetballend een hele knappe groei hebben doorgemaakt. Ze vechten ook nog eens voor elke centimeter. Dus ook als het voetbal niet goed is dan is het toch heerlijk om naar te kijken. De afgelopen maanden hebben we eigenlijk alleen maar goed voetbal gezien en dus kan ik alleen maar trots de verrichtingen weergeven. 

Vanochtend vielen mij nog twee zaken op. Ten eerste was dat het contrast tussen de ouders van beide ploegen. Lekker boeiend zou je zeggen want het gaat om de jongens en hoe zij voetballen, maar toch is het wel goed om een keer te benoemen. Bij Velo liepen een paar ouders met 220 volt in hun lichaam langs het veld waarbij de jongens echt op een vervelende manier aangespoord werden. Bijna op een agressieve manier. Zelfs een moeder gaf de trainer de wind van voren omdat haar zoontje gewisseld werd en er stonden scouts van ADO langs de lijn, hoe kon de trainer dat nu doen?!!! Bizar om te zien. 

Als je dan kijkt naar onze ploeg en de ouders/de familie eromheen dan is het niet alleen in het veld positief ook daarbuiten kunnen we trots zijn met de manier waarop wij met elkaar en de ploeg omgaan. Ik hoor iedereen altijd alleen maar positief coachen en dan ook nog eens het gehele team. Dus niet alleen met je eigen zoon bezig zijn maar ook de andere jongens positief aanmoedigen.

Wat ook echt opviel ( leuk om te zien) was dat wij gelijk bij elkaar kwamen na het laatste fluitsignaal en de jongens elkaar om de nek vlogen en high fives gaven. Daarna volgde nog de yell die volgens mij op Nieuw Hanenburg te horen was.

Volgende week zondag een mooi toernooi bij Westlandia en dan de week daarna de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Honselersdijk. We hebben er nu al zin in!!!

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon