Quick F3 SVH F1 de afsluiter!

Gepubliceerd op 25 april 2016 door Remco de Graaf

Het reguliere seizoen is voorbij voor de F3. Als je naar de uitslag kijkt van deze zaterdag dan is het niet het slot geworden wat deze ploeg verdiend. Bij de rust stond het nog 2-2 en uiteindelijk werd het een 4-8 nederlaag. Voor de (neutrale) toeschouwer was er dus genoeg te zien. Nu moet ik erbij zeggen dat de tweede helft ook alles tegenzat wat ook maar tegen kon zitten. Twee eigen doelpunten bijvoorbeeld en een corner die in 1 keer naar binnen waait. Over het gehele seizoen zijn kan ik eigenlijk maar een paar momenten (helften) noemen waarbij het voetbal en de inzet slecht was. Dat heeft te maken met het feit dat de verdedigers vergeten hun taak uit te voeren en gewoon simpel tussen onze goal en de tegenstander moeten staan, de middenvelders niet aan de bal komen en verzuimen mee te lopen met hun tegenstander. Bovendien waren in de tweede helft de spitsen alleen maar uit op eigen succes en vergaten ze waardoor wij de laatste tijd veel doelpunten maken en winnen; namelijk samen spelen en de bal aan een ander gunnen.Bovendien is het heel knap wat het hele team heel het seizoen al heeft laten zien en praten we over jongens van zeven en acht jaar oud. Ik moet eerlijk bekennen dat deze toppers alles zo makkelijk oppakken en aannemen dat je dat weleens vergeet en de neiging hebt ze te beoordelen als spelers uit de C1 hahaha!

Deze bovenstaande alinea is ook een unieke alinea want waarschijnlijk zal ik niet vaak een negatief stuk of minder lovend hoeven te schrijven. Ik ga nu namelijk naar de eerste helft toe. Die was compleet anders dan de tweede helft. Hier zagen we de F3 zoals wij die nu kennen en zoals zij samen als hechte eenheid gegroeid zijn.

We hebben een paar geweldige aanvallen gezien met als hoogtepunt het doelpunt van Ties, waarbij JJ een fenomenale assist in huis had. JJ krijgt de bal van Ties en legt de bal bewust vallend neer met een soort boogbal terug bij Ties. Ties schiet eerst nog op de paal en vervolgens schiet hij binnen.

Zelfs een scout van Feijenoord gaf de complimenten aan de ploeg over de eerste helft en gaf ook aan dat hij ons al een paar keer aan het werk heeft gezien en dat hij vindt dat wij als ploeg al zover zijn dat het lijkt alsof er allemaal tweede jaars F in het team lopen. Een goed teken omdat ik dat al vaker heb gehoord en bovendien laten de jongens dat bijna wekelijks zien. Axel, Kyano en Cliff waren de eerste helft moeilijk te passeren, Finn, Kik, JJ en Thomas maakte weer hun meters, lieten de bal goed rondgaan, passeerde tegenstanders alsof ze er niet waren en Ties was weer een plaag voor de verdedigers. Dit seizoen hebben wij ook nog van een scout van ADO te horen gekregen dat hij wat betreft het voetbal net zo lief naar de F3 als de F1 kijkt. Uit de voorgaande zin blijkt wel waarom. Joshua keepte vandaag maar ook hij laat wekelijks op het middenveld zien te kunnen heersen en is enorm gegroeid als speler.

Er volgen nog een paar toernooien en we gaan het seizoen leuk afsluiten met elkaar maar bij deze wil ik nogmaals, namens de trainers, de jongens bedanken voor een geweldig seizoen. We hebben het superleuk gehad met elkaar, veel gelachen, samen gestreden, elkaar geholpen en we zijn een hecht vriendenteam geworden. Ook alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s bedankt voor de steun. Ik heb het na Velo uit al benoemd maar we hebben in- en buiten het veld een super ploeg bij elkaar en ik hoop dat de komende jaren bij Quick we net zoveel plezier met elkaar mogen beleven als dit seizoen, want ik denk dat wij een voorbeeld zijn van hoe je met elkaar omgaat en een team kunt steunen zowel individueel ( lees je eigen kind) als collectief.

Als toetje de heerlijk goal van Ties zoals reeds vernoemd in het verslag omdat dit een mooi voorbeeld is van teamwork zoals het dit jaar gegroeid is binnen dit geweldige team!