Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick F3 maakt indruk met een 2e plaats bij Forum Sport

Gepubliceerd op 16 mei 2016 door Remco de Graaf

Vandaag mochten wij meedoen met het sterk bezette toernooi bij Forum Sport. Wij waren ingedeeld met Sparta, RVVH, Forum Sport F2 en F3. De eerste wedstrijd was tegen Forum Sport F3. Het komt misschien door het weer, het was behoorlijk warm in het begin van de middag, of omdat we al een paar weken geen wedstrijd hadden, maar we begonnen heel erg stroef aan het toernooi. Cliff kon er helaas niet bij zijn vandaag maar we hadden nu met Tieme Als vervanger wel een vaste keeper in de goal en dat is toch wel lekker voetballen. Tieme kon zich ook gelijk laten gelden want we hadden binnen tien minuten al met 4-0 achter kunnen staan maar hij pakte alles. Daardoor kregen wij na een minuut of tien wat meer rust in ons spel enen  leken we eindelijk wakker te worden. We maakten, een beetje  tegen de verhouding in, de 0-1 nadat de bal achter de verdediging terecht kwam. Thomas was er snel bij, net iets eerder dan de verdediger van Forum Sport en met een mooie knal schoot hij de bal via de ene paal, naar de andere paal in het zijnet. Kort daarna floot de scheidsrechter af en mochten we de eerste drie punten bijschrijven.

Nadat de jongens een drankje hadden gedaan en weer opgeladen waren konden wij ons richten op het sterke RVVH uit Ridderkerk. Nu zagen we weer het oude en vertrouwde dreamteam terug. De jongens joegen de tegenstander weer over het veld met snel combinatie voetbal en zetten de tegenstander gelijk vast als we de bal niet hadden. Na een goede kans voor Kik die net te hoog mikte, een mooie rush van Joshua, schot klemvast door de keeper, scoorde Finn bijna met een schuiver in de verre hoek. Daarna volgde nog een mooie aanval vanuit de opbouw achteruit met Axel die de bal van Tieme kreeg en goed de bal doorspeelde naar Thomas. Thomas snelde langs een tegenstander maar miste net kracht om doeltreffend af te ronden. Ook Kyano liet één van zijn sterke kenmerken zien. Hij veroverde de bal en stormde vol overtuiging langs drie man. Hij behield het overzicht en wilde de bal afspelen naar de spitsen maar de bal was net te hard. Uiteindelijk verliezen we de wedstrijd met 2-0 en dat was eigenlijk heel zuur. RVVH creëerde eigenlijk geen kans maar scoort twee keer uit een corner. Eigenlijk het enige waar wij af en toe moeite mee hebben, het verdedigen van een corner.

Maar het voetbal was weer goed verzorgd en de toeschouwers hadden weer genoten dus we konden vol vertrouwen op naar de volgende wedstrijd en dat was wederom tegen Forum Sport, alleen nu de F2. Ik denk dat wij hier een voetbal show weggaven. Forum Sport werd letterlijk alle kanten opgespeeld! De ene na de andere mooie combinatie kwam voorbij. Uiteindelijk werd het 5-2 voor ons.  De doelpunten werden gemaakt door Thomas, een eigen goal en een hattrick van Ties. Ik kan deze jongens allemaal noemen en de goals beschrijven maar ik wil hier juist de teamprestatie benoemen omdat die nog mooier was. Tieme was op de goal  weer een rustpunt achterin, verdedigend gaven we misschien iets teveel ruimte weg op sommige momenten, maar we verdedigden wel vol vertuiging op de bal en bijna elk duel weer gewonnen door Axel, JJ en Kyano. Op het middenveld waren Kik en Thomas weer levensgevaarlijk met hun mooie dribbels. Hierbij kan ik ook benoemen dat we soms toch dan weer teveel voor eigen succes gaan maar dat zit ook een beetje in hun spel en maakt ze juist ook weer sterk omdat ze op die manier ook wedstrijden voor ons beslissen. Joshua en Finn worden steeds meer samen het middenrif/motor van de ploeg waarbij ze niet alleen indrukwekkend veel meters afleggen. Ze gaan ook steeds meer zelf versnellen langs tegenstanders en houden op het juiste moment hun hoofd koel. Daardoor zijn ze in staat om het overzicht te behouden voor een steekpass of een schot op goal. En dan nog Ties die levensgevaarlijk is voorin en die bijna elke kans benut. Ook hij moet de bal af en toe afgeven maar hij scoort bijna wel altijd op het moment dat hij op goal schiet.

De jongens waren na deze wedstrijd dolenthousiast want er zat een kans in om het toernooi te winnen.  De laatste wedstrijd was tegen Sparta. Dat is voor de jongens natuurlijk helemaal een mooie tegenstander en ze konden niet wachten om te beginnen. Zonder zenuwen maar met de absolute wil om te winnen grepen ze Sparta bij de strot en lieten niet meer los. Achterin wonnen we nu echt elk duel en met balbezit schoven Axel, JJ en Kyano goed in. De timing in de duels van Axel en Kyano is perfect. Ze stappen bijna altijd precies op het goede moment in om de bal van de voet van de tegenstander af te plukken. JJ is een tijger die overal opduikt. Als een spits dan denkt ik ben hem kwijt dan komt JJ nog een keer voorbij en voordat de aanvaller doorheeft wat hem is overkomen zijn wij alweer in de aanval. Uiteindelijk was de eindstand 3-0. Kik scoorde, zoals hij aan zijn moeder beloofd had! Uit een corner tikte Thomas de bal binnen. Speciale vermelding voor Joshua, die wederom veel meters maakte op het middenveld. Zijn doelpunt was een beloning voor zijn goede spel, want hij omspeelde na het veroveren van de bal zijn directe tegenstander, kapte de volgende tegenstander uit en plaatste de bal vol overtuiging in de korte hoek ( de goal staat onderaan het verslag). Finn speelde ook weer ijzersterk en pakte een hoop ballen af. Hij werd een aantal keer lelijk getackeld vanachter omdat het middenveld van Sparta wat gefrustreerd raakte. Uit een vrije trap schoot Finn de bal net op het dak van het doek. Ook was het jammer dat Kyano en Axel twee keer net niet konden scoren uit een corner want zij verdienden ook een doelpunt na hun goede spel vandaag.

Uiteindelijk bleek het net niet genoeg en werden we tweede, door de nederlaag tegen RVVH. Maar voor alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes waren wij wel de ware kampioen ; wat hebben we weer genoten van het geweldige spel van onze toppers.

Nog twee toernooien bij Westlandia en DWO en dan is het seizoen helaas alweer voorbij. Als onze kanjers spelen zoals vandaag worden het nog wel twee topdagen!

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon