F3 mede aan kop na nieuwe zege

Gepubliceerd op 14 september 2014 door Bas de Vries
Omdat een goede buur altijd beter blijft dan een verre vriend, speelde de F3 zaterdag voor de derde keer in drie weken tegen HBS. Dit keer in de bekercompetitie maar weer eens tegen de F2 van de kraaien. Een tweedejaars selectieteam dus. Het werd een fascinerende botsing tussen kracht en raffinement, tussen ervaring en jeugdig enthousiasme. Met onze helden als nipte winnaars.

Net als vorige week stond Quick na een goede warming-up messcherp aan de aftrap. HBS werd meteen fors onder druk gezet en de grote kanonnen van de F3 zorgden ervoor dat dit overwicht ook een vroege voorsprong opleverde.  Eerst schoot Marius knap raak na een prachtig passje van Daniel door de benen van een tegenstander. En vervolgens scoorde ook Rayan met een boogbal in de verre hoek.

Traditie
Die achterstand was voor HBS reden om meer druk te zetten op het Quick-goal, waar Pim de keeperstraditie binnen zijn familie hoog hield. Dat het HBS aanvankelijk niet lukte om te scoren, kwam door hem, maar ook door de felle duels die de Quickers overal op het veld bereid waren uit te vechten. Niet alleen Kristo en Bruno gaven de thuisploeg geen centimeter ruimte, maar ook op het middenveld en voorin zaten jongens als Mohammed en Tieme bovenop hun tegenstanders.

Na de ongelukkige 1-2 werd het toch nog even spannend. HBS kwam zelfs nog terug tot 2-2, maar de F3 raakte daardoor totaal niet van de kook. Ook niet nadat HBS na de 2-3 van Marius opnieuw gelijk wist te komen. Het was opnieuw Marius die zichzelf kroonde tot de glorieuze matchwinner: eindstand 3-4.

Kraker
Netto-resultaat is dat onze bekerpoule momenteel twee koplopers heeft met de volle score uit twee wedstrijden: Quick en de ons zeer bekende F3 van HVV. En dat de thuiswedstrijd van volgende week tegen datzelfde HVV dus een kraker van de eerste orde is. Neem je vrienden, familie en desnoods je goede buren mee, want dat kan me een wedstrijdje worden! Zeker als Skip er ook weer bij is!