F3 grossiert in mooie doelpunten

Gepubliceerd op 18 oktober 2014 door Bas de Vries
Winnen met 7-2 is natuurlijk altijd lekker. Maar dat is extra het geval als je dat met mooie doelpunten kunt doen. Tegen de F1 van HMC waren ze stuk voor stuk fraai. Met die van Pim en Marius (beide in de tweede helft) als absolute hoogtepunten.

Om gelijk maar met de treffer van Pim te beginnen: in de tweede helft mocht de F3 een hoekschop nemen. Pim nam de bal aan de linkerkant van het doel in één keer op zijn schoen. Die zeilde vervolgens met een mooie boog in de rechterbovenhoek: goal!

Prachtig, maar let nu maar even op mij, dacht Marius. Hij kreeg vlak voor tijd de bal aangespeeld van Bruno, nam een flinke aanloop en schoot van twintig meter op het HMC-doel. Schitterend in de kruising, nog een zo’n wereldgoal!

‘Keepverdedigen’
 Achterin waren er trouwens ook prachtige acties. Skip introduceerde in de tweede helft iets heel nieuws: het ‘keepverdedigen’. Hij speelde als een soort laatste man, pakte tegenstanders vlak voor de goal voetballend de bal af, om er vervolgens als een echte keeper op te duiken.  Heel krachtdadig, bijzonder effectief.

Bruno en Kristo op hun beurt gaven een masterclass ‘voor de man komen’: trek je niks aan van de kilo’s van je directe tegenstander. Gewoon voor hem kruipen als hij de bal krijgt aangespeeld, dan pik je hem zo af. En kun je weer een nieuwe aanval opzetten.

Geen tijd
HMC werd deze zaterdag waarschijnlijk sowieso helemaal gek van onze helden, want die zorgden er vooral aan het begin van de wedstrijd voor dat er nauwelijks tijd was om te voetballen. Nog voordat onze tegenstanders aan een aanval toekwamen, waren ze de bal alweer kwijt.

Dat leverde na een minuut of 10 de eerste treffer op. Tieme speelde vanaf de linkerkant Rayan aan, die de bal beheerst in de hoek schoof: 1-0.

Daar kwam al snel een tweede goal bij. Marius schoot op de goal, spits Daniel wist heel slim zijn hoofd nog tegen de bal te krijgen en daardoor stond de HMC-keeper volledig op het verkeerde been. Ruststand: 2-0.

Rug
In de tweede helft wisselde Quick van keeper en was de tijd van Pim gekomen, de F3’er die altijd oog heeft voor de vrije man. Tot tweemaal toe stuurde hij Tieme precies op tijd de ruimte in, die alleen voor de keeper geen fout maakte en twee keer scoorde.

HMC mocht er van Quick ook nog twee maken, maar dat was veel te weinig om de F3 nog in de problemen te brengen. Eerst scoorde Marius door via de rug van een tegenstander raak te schieten. En vervolgens kwamen dus de twee wondergoals van de blonde helden Pim en Marius. En dan te bedenken dat de score nog veel hoger had kunnen uitvalllen: Rayan (kruising) en Marius raakten ook nog de lat respectievelijk de paal.

Knap gedaan, jongens, een hele prettige herfstvakantie gewenst, inclusief twee trainingen en misschien wel een oefenwedstrijd!