Combinatie F1 F2 en F3 showt kwaliteit F selectie bij Concordia!

Gepubliceerd op 15 mei 2016 door Remco de Graaf

Afgelopen zaterdag was er het Pink Panther toernooi bij Concordia in Delft. Omdat er teveel teams waren ingeschreven mochten wij meedoen met een combinatie van de F1, de F2 en de F3. Vanuit de F1 waren Pim, Skip en Tijmen van de partij, de F2 was present met Rijk, Floris en Luca. De F3 waren vertegenwoordigd met Kyano, Ties en Finn. We speelden met deze toppers in een poule met allemaal E teams dus dat betekent dat de tegenstander soms twee tot drie jaar ouder waren. We zaten in een poule met Alexandria, HVV, Concordia en Scheveningen.

De eerste wedstrijd begonnen we tegen Alexandria en onze jongens gingen gelijk goed van start. Niet alleen waren we voetballend de bovenliggende partij ook de duels gingen we niet uit de weg. Hoe groot en sterk ze ook waren we kleunden erin en veel duels werden dan ook door ons gewonnen. Het was leuk om te zien dat de jongens al na vijf minuten met elkaar aan het voetballen waren alsof ze dat al een heel seizoen deden. De bal ging niet alleen soepel rond, er werd ook heel goed verdedigd samen en gevochten voor elke vierkante meter op het veld. Na een minuut of tien was de verdiende voorsprong een feit. Luca versnelde langs zijn tegenstander en legt de bal goed breed op Tijmen die de bal mooi binnen schiet. Daarna wordt het nog onverdiend 1-1. Zij kregen de hele wedstrijd maar één goede kans en een corner mee. De corner werd goed genomen en hun grootste man kopte de 1-1 binnen. Dus puur op het fysieke vlak valt de gelijkmaker want voetballend kwamen zij er niet aan te pas. We scoorde nog bijna uit een goed genomen corner maar Floris mikte net te hoog.

De volgende wedstrijd was tegen Concordia die eindigde in een 0-0. We hadden enkele goede kansen. Finn kwam net kracht te kort om zijn schot in de hoek te plaatsen, Rijk had een mooie actie over rechts maar zijn schot werd gepakt door de keeper, Pim gaf nog een perfecte voorzet op Luca die net niet binnen kon tikken. Concordia creëerde eigenlijk helemaal niks dus die waren blij met het punt.

De wedstrijd daarna speelden we tegen HVV en die verloren we nipt met 1-0. Hier hadden we het wat moeilijker en waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Ik moet wel zeggen dat wij meer aan het voetballen waren en HVV vooral op de counter gevaarlijk was. Maar daardoor kwamen ze wel een paar keer goed door en hadden zowel wij als zij een aantal keer kunnen scoren.  Skip die bijna een mooie goal maakte met een goed gericht schot en Kyano die een keer goed door kwam. Kortom het had zomaar een andere uitslag kunnen zijn!

De laatste wedstrijd was tegen Scheveningen en uiteindelijk kwam daar de welverdiende overwinning op basis van het gehele toernooi! Scheveningen had eigenlijk de beste kansen maar ook hier deden wij voetballend niet onder. Sterker nog wij voetbalden weer geweldig en uiteindelijk maakte Ties de 1-0. Een mooie afsluiting van een geweldige middag. Het was bijzonder om te zien dat de jongens al snel aan elkaar gewend waren en dat er eigenlijk geen onderscheid te vinden was tussen de spelers uit de drie teams. Dat is totaal niet belangrijk maar het geeft aan dat de jongens elkaar goed aanvulden en dat ze elkaar sterker maakte! Behalve een mooie beker wonnen wij ook nog eens de sportiviteitsprijs waardoor wij als bonus nog een gratis een uur mogen bowlen.

Dat wordt nog een leuk uitje met deze toppers!