Zoetermeer E1 – Quick E1

Gepubliceerd op 22 september 2014 door Marcel Paul
Samenspelen is het leukste wat er is!!

Vanuit de mist in de vroege Haagse morgen vertrok de gehele E1 club met hun prive-chauffeurs en verdere familaire supporters richting Zoetermeer. De jongens leken een goede nacht te hebben gemaakt (goed geluisterd naar de coach ‘op tijd naar bed?!!) en al in de beginfase bracht een mooie passeerbeweging van Desley met een daaropvolgende ‘ knaller net over het doel’ ons in de stemming van het spel van deze dag: Samen spelen is het leukste!! En behoorlijk productief zoals vanmorgen is gebleken.
Bleef de eerste combinatie van Desley en Kjell nog zonder doelpunt, vlak erna resulteerde een mooi 1-2tje in het eerste doelpunt! De rechterflank had de smaak goed te pakken; een mooie assist van Kjell wist Kai in 1 beweging mooi mee  te nemen en om te zetten in een doelpunt. Had Zoetermeer de bal eindelijk eens over de middenlijn, wist Hans deze te onderscheppen en in een strakke pase door te zetten naar Ferdi die de bal strak voor de voeten van Kjell legde…. Maar helaas bleef dit doelpunt uit. Voor de toeschouwers ontwikkelde zich een steeds aantrekkelijkere pot. Hier staat steeds meer en meer een team te spelen!!
De jongens keken goed naar elkaar, wisten elkaar te vinden en speelden elkaar goed vrij. Zo volgde ook het derde doelpunt, mooi vrij gelopen door Ferdi en vanuit een lastige hoek toch dat doel in gekregen.
Het uitje naar de bowlingbaan lijkt zijn vruchten af te werpen; ook de ‘nieuwere jongens’ in het team werden gevonden en zo kreeg Jeremy vlak voor rust nog een strakke bal voorgelegd door Kjell, die helaas net gemist werd.
Een mooie ruststand.

Na een kort praatje door de coach en wat tips over spelen in de breedte…. werd na de rust ook de linkerflank vanuit de verdediging sterk in het spel gezet. Een strakke bal van Bas V belandde via Jeremy vlak voor het doel bij Kai, die zonder twijfel zijn tweede doelpunt scoorde! 4-0!!

De scherpte leek hierna wat af te nemen, het samenspel werd iets minder en het spel wat chaotischer. Voor de verdedigers betekende dit iets meer actie! Wat ze, zoals de gehele wedstrijd gebeurde, geen enkele moeite leek te kosten. Iedere aanval van Zoetermeer werd vlak na de middenlijn al afgebroken.
Zo ook een mooie onderschepping door Hans, die via Kai werd doorgespeeld naar Ferdi die vrij op het doel afliep  en de 5-0 wist te scoren.
En waar onze Julius in deze fase van de wedstrijd toch nog 1 keer een bal tegen mocht houden, werd de keeper van Zoetermeer lichtelijk moedeloos en scoorde Quick zijn laatste doelpunt met een gevallen keeper: 6-0!!

Een heerlijke wedstrijd voor ons toeschouwers! De verdedigers vonden het zelfs een beetje te saai! En een ideale wedstrijd om onze opdracht “ Positief aanmoedigen (en niet coachen!)” voor velen eenvoudig op te pakken was!!

Hopelijk kan de E1 deze stijgende lijn, van verlies, naar gelijkspel en nu een mooie winst, doorzetten in de komende weken!!

… van een niet door enige voetbalkennis gehinderde ouder…