Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick D7 legt koploper Wilhelmus over de knie!

Gepubliceerd op 09 februari 2015 door Vikash Banwarie

 

Na weken van lichte sneeuw, regen en vooral vrieskou waren op zaterdag 7 februari de omstandigheden ideaal voor een fijne voetbalochtend. Op het programma stond de 'revanche'  ontvangst van koploper Wilhelmus D8. Bij iedereen stond de nipte uitnederlaag in Voorburg (1-2) nog helder op het netvlies. Er had toen al veel meer ingezeten. Vooral het spel is de afgelopen weken enorm vooruitgegaan en naast goed combinatie spel, is de honger van D7 naar nu ook goed resultaat super groot. Wat vorige week niet helemaal lukte tegen Semper Altius (1-1), lukt deze zaterdag wel tegen Wilhelmus….tot het einde doorpakken!

Met veel lange 2e jaars D jongens had Wilhelmus een voordeel bij standaard situaties. De eerste de beste hoekschop voor de bezoekers was direct raak (0-1). Maar met verzorgd combinatie voetbal en vooral goede aansluiting van het middenveld bij druk op de laatste linies van Wilhelmus kwam Quick terug. 1-1 door Simon! Ondanks het feit dat het spel vooral afspeelde op de helft van de tegenstander, was het wederom vanuit een hoekschop dat Wilhelmus weer op voorsprong kwam (1-2). Quick was gewoon te lief en niet op de man bij standaard situaties. Met constante druk op de verdedigers van Wilhelmus en het spel steeds verleggen tussen de flanken, kon Wilhelmus alleen de al met de hand uit het doel werken. Penalty! En daar kan je op Quinten vertrouwen..snoeihard in de rechterhoek 2-2!

Maar zoals vaker is de buitenspel val een geval apart voor ‘onze’ lijnrechters..en gaan we helaas met een 2-3 achterstand de rust in.

De 2e helft kwam Quick gretig uit de kleedkamer, maar kans na kans an kans ging er gewoon niet in. En zoals vaker bouwde Wilhelmus de voorsprong  tot 2x toe uit. Maar de D7 jongens waren super fit, lieten geen kopjes hangen en vooral zich net verleiden tot kick & rush voetbal. We bleven lustig op het middenveld combineren en kwamen vlak voor het einde langzij tot 5-5, met o.a. door super snelheid van Gianluca en een waanzinnige uithaal in de kruising van Ruben. En daarmee was de koek niet op, want we roken dat er meer te halen en het was uiteindelijk Toots die de trekker overhaalde in de laatste minuten 6-5 overwinning op de koploper!

De verdediging met Jesse, Karan, Rashano,Lance en Sidhu stond als een huis bij de laatste pogingen van Wilhelmus. Ook het middenveld liet tot het einde geen gaten vallen en Simon, Dinand en Quinten waren kilometervreters.  Quinten zag zijn uitstekende spel als centraal middenvelder met uitstekende steekpasses beloond met de titel ‘man of the match”. Super gedaan.

Weer punten voor D7 in de 6e klasse en een sprong omhoog op de ranglijst met 2 plaatsen. Met Quick D7 in deze vorm..dat smaakt naar meer...

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon