Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick C7 -´s Gravenzand C9 zaterdag 14 december 2013

Gepubliceerd op 24 december 2013 door Dylan van Balle...

Na de week hiervoor gespeeld te hebben bij zonsondergang, mochten de jongens van C7 nu het veld in bij zonsopgang.

De jongens begonnen de eerste helft voortvarend, met meteen al in de eerste 10 minuten twee mooie kansen door ondere andere een schitterende voorzet van Maxim. Het moet aan de bal gelegen hebben dat die kansen niet benut konden worden, want er volgde al snel een wisseling van de bal. ´s Gravenzande kon hiervan meteen profiteren en brengt de stand in het eerste kwartier op 1-0.

Quick liet zich niet uit het veld spelen en bleef de druk opvoeren met mooie voorzetten, die helaas niet omgezet werden in doelpunten.  De onderlinge (niet)communicatie tussen de jongens speelde daar een opvallende rol bij.  Een verrassende doelpoging van Eren mocht niet baten. Vlak daarna ging een vrije trap van Tarik er nét naast.

Zo ging het door tot in de 32e minuut met een gemiste corner en mooie voorzetten die niet verzilverd werden. Dan weet Kay Jan, die aanvankelijk wat moeite had met het vroege tijdstip, te scoren. In de slotminuten van de eerste helft werd de druk flink opgevoerd, maar ´s Gravenzande beschikt over een keeper, die er duidelijk niet staat om vliegen te vangen. Verschillende mooie doelpogingen en acties liepen in de laatste fase van de eerste helft  helaas op niets uit.

Met 1-1 gingen de jongens van C7 de rust in.

De tweede helft begon in een sfeer van homogene vastberadenheid, aldus één van onze vaste commentatoren langs de lijn. Quick bleef kansen missen ondanks mooie aanvallen;  de homogene vastberadenheid slaat voor het doel van de tegenstander  op de een of andere manier om in een homogene terughoudendheid  van de jongens van Quick. Maar dan in de 10e minuut weet Maxim de bal schitterend over de doellijn te krijgen: 2-1 voor Quick.

Na een mooie soloactie van Philip en een op onnavolgbare wijze gemiste kans van Sander, trekt ´s Gravenzande de aanval naar zich toe en weet de gelijkmaker in het doel te krijgen.

´s Gravenzande voert de druk op, maar met Tarik als rots in de branding in de achterhoede en met Lauro  in het doel, die een goede wedstrijd keepte, weet Quick die druk het hoofd te bieden.

Quick komt terug en aangemoedigd met een “ jetzt geh”, weet Philip vanaf het midden de bal langs de zijlijn mee te nemen en een geweldige voorzet aan Kay te geven. Kay Jan legt de bal vervolgens heel netjes achter de keeper.

Ook nu weet Quick het in de slotfase spannend te houden. De druk op ´s Gravenzande blijft groot en wordt omgezet in nog een treffer door Kay Jan.

De geweldige inzet die het hele team heeft laten zien wordt beloond en Quick C7 gaat dan ook verdiend met de winst naar huis.

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon