C7 stelt 2e plaats veilig (17 mei 2014)

Gepubliceerd op 26 mei 2014 door Dylan van Balle...

C7 bestaat voor een groot deel uit spelers die al jaren samenspelen vanuit de F-klasse. Ieder jaar komen er nieuwe spelers bij en vallen enkele af. Ieder seizoen beginnen we met de bekerwedstrijden en de resultaten daarvan worden zo beïnvloed dat we altijd laag worden ingedeeld in een reguliere competitie. Dat was dit seizoen niet anders. De wedstrijden werden met grote cijfers verloren, maar het mooie was wel dat de jongens tot aan het einde door bleven voetballen. Bijna iedere wedstrijd werden wel één of twee doelpunten gescoord. De indeling na de bekerwedstrijden was echter dit keer niet zo gelukkig. We bleven wedstrijden verliezen. In december volgde een nieuwe indeling. Veel lager konden we vermoedelijk niet meer. Maar nu kregen we de gelegenheid om te voetballen. Er was tijd om een bal aan te nemen en om over te spelen naar een partijgenoot. Leuke aanvallen werden opgezet en de aanvallers van de tegenstanders hadden een zware dobber aan onze verdediging en keepers. In december begonnen we met een knappe overwinning op Concordia. Dat was de nummer 2 van dat moment. Tot half februari werden 5 wedstrijden op rij gewonnen. Wij kwamen op de 2e plek terecht achter HVV. De uitwedstrijd winnen van HVV was een must, maar dat werd een debacle. Concordia als de nieuwe nummer drie bleef nog op die plek staan. De rest was op grotere afstand gespeeld. De overige wedstrijden werden weer gewonnen met als grootste uitschieter de 14-1 overwinning op Velo. HVV kwam bij ons op bezoek en een overwinning op HVV en een latere overwinning op Concordia zou een goed uitzicht bieden op een kampioenschap. HVV kwam echter op een 4-0 voorsprong die we met 3 doelpunten niet meer konden inhalen. Dan maar de tweede plaats. Na een verliespartij tegen Concordia leek dat toch een probleem te gaan worden. Concordia had nu nog maar 1 punt achterstand met 1 wedstrijd te gaan en wij hadden nog 2 wedstrijden tegen TOGB. Onderweg naar Berkel en Rodenrijs werd via Sportlink nog naar de stand gekeken, want Concordia bleek uit tegen HVV te moeten spelen. Een uitslag was nog niet bekend. Nu winnen, of volgende week? Drie punten waren noodzakelijk. Maar we kwamen met 2 - 0 achter te staan….. In het strafschopgebied van TOGB werd ieder schot geblokt door circa 16 benen/voeten, overige lichaamsonderdelen (behalve armen/handen), doelpalen, de keeper, of er werd gewoon gemist. Toch werd het nog 2 -1 voor rust. In de tweede helft was het weer voornamelijk eenrichtingsverkeer, maar de uitvallen van TOGB waren zeer gevaarlijk. Zou het nog lukken? Het werd 2-2 na een mooie aanval. Het werd zelfs 2 -3 ! Maar de knieën bleven bibberen, het hart begaf het een paar keer en de stem sloeg over dan wel raakte het geluid kwijt. Maar we haalden het!! Quick C7 is 2e gebleven! En met nog 1 wedstrijd te gaan, zal dat niet veranderen.

Het was een mooi seizoen!

Robert Erkelens

Teamleider C7