Quick - Quintus

Gepubliceerd op 08 september 2014 door Webmaster

Zie bijgaand het verslag van de wedstrijd van afgelopen zaterdag voor diegene die de beste wedstrijd van het seizoen gemist hebben of het graag nog een keer lezen.

C5 met goed voetbal naar een ruime 9-0 zege op directe concurrent Quintus.

Er stond vandaag 8 februari niet alleen eerherstel op het programma na de slechte wedstrijd van vorige week of de revanche na de geflatteerde 5-0 nederlaag uit bij Quintus eerder dit seizoen, maar ook de strijd onderin. Voor deze wedstrijd stond Quick 7e met 2 punten voorsprong op de nummer 8, Quintus C3. Een echte 6-punten wedstrijd dus.

Gelukkig was het droog toen de aftrap om 16:15 plaats vond. Wel stond er een stevige wind en de zon was gaan schijnen. Aanvoerder Milan koos voor zon in de rug en wind mee om te beginnen, maar moest ook nog een tegenvaller incasseren, toen bleek dat Sander tijdens de warming-up toch te geblesseerd was om te spelen.. De coaches losten dat op samen met aanvoerder door af te spreken veel onderling van posities te wisselen op de flanken. Een beetje riskant, maar als het goed zou uitpakken, kon je zo veel druk zetten in een 4-3-3 formatie.

Dat betaalde zich al in de 3e minuut uit. Marijn, normaal linksback, stoomde door op links, gaf de bal perfect voor en Abdallah kon vrij gemakkelijk intikken, 1-0. Quick ging na de aftrap door met druk zetten en 5 min later, pikte Peterson de bal op na een scrimmage en wilde de bal langs de keeper tikken, die buiten zijn strafschopgebied was en met zijn hand de bal wegtikte. Er liepen nog 2 verdedigers mee, en daarom was geel hier op zijn plaats. Dat betekende wel dat de keeper er 5 min uit moest en een veldspeler moest gaan keepen. De vrije trap die daarop volgde trapte aanvoerder Milan net naast. Maar even later pikte Peterson, die erg scherp was samen met Abdallah op de rechterkant, de bal weer op en krulde hem om de keeper heen... 2-0. Nog voor de rust maakten Milan, Peterson (in 1 keer uit de lucht na een corner) en Nathan de stand op 5-0.

Achterin hadden Jesse en Hubert het tot dan toe rustig, maar moesten net als keeper Thomas erg op hun hoede blijven voor de counter. Na de rust zou dat wellicht anders worden, omdat Quintus de harde wind mee zou hebben. De zon was inmiddels verdwenen en direct na de aftrap voor de 2e helft probeerde de tegenstander druk te zetten, maar Quick hield het achterin dicht en Barend en Jim wisten zelfs druk naar voren te zetten, waardoor Quick door Kees vrij snel op 6-0 kwam en daarmee was de tegenstand definitief gebroken. De 7-0 van Fin was een prachtig doelpunt. Peterson gaf de bal op maat voor en Fin knalde hem over de keeper vanaf de rand van hete strafschopgebied. Daarna verslapte de aandacht wat en Quintus kreeg zowaar een aantal kansen, maar Thomas liet ziet vandaag geen doelpunt te tolereren en hield voor de eerste keer dit seizoen zijn doel schoon door 3 maal kordaat in te grijpen bij evenzoveel 100% kansen.

10 minuten voor tijd werd Abdallah bij een corner in de rug geduwd, waardoor hij de bal niet in kon tikken en Milan benutte de daarop terecht toegekende strafschop zonder aarzelen. Dat was het teken voor een slotoffensief om voor de 2e keer binnen een maand de 10 te halen... Met een prachtige individuele actie tekende Kees voor 9-0 en werd alles op alles gezet voor nummer 10. Omdat iedereen die 10e graag wilde maken, verdween de scherpte uit het samenspel helaas. Er volgden wat halve kansen, maar de eindstand was bereikt en Quick versloeg in een prima wedstrijd directe concurrent Quintus zeer overtuigend, die overigens ook een compliment verdiende, want ze bleven positief en zéér sportief voetballen.

Man of the match was Thomas. Voor de 2e keer verdedigde hij het doel en deed dat zeer geconcentreerd en zonder fouten. Gedeeld op de 2e plaats waren Abdallah en Peterson, niet vanwege de doelpunten, maar het prachtige samenspel op de rechterkant met voortdurend oog voor de medespelers. De coach vond het moeilijk deze keer, want zonder uitzondering speelde iedereen een puike wedstrijd.

Tussenstand in de "man-of-the-match" competitie is:

1. Milan 12 punt

2. Thomas 11 punt