Hercules C1 - Quick C2 1-5 (1-2)

Gepubliceerd op 13 oktober 2015 door Frank Soonieus

Hercules C1 – Quick C2 1-5 (1-2)

Hercules speelt op het terrein van HMSH in Bouwlust. HMSH is één van die roemruchte Haagse clubs waar niets of bijna niets meer van over is. Net als VCS, VIOS en Lens.

In 1984 werd HMSH even wereldnieuws toen bij een wedstrijd tegen Ajax de dug-out instortte en assistent trainer Hassie van Wijk 5 tenen moest laten amputeren. Voor hetzelfde geld had de gewisselde Marco van Basten in de dug-out gezeten maar die gaf in de bestuurskamer een interview aan de Haagsche Courant.

In het zonnetje is het goed toeven. Op het hoofdveld speelt een oranje G-team tegen een blauw G-team waarbij 4 blauwe spelers op hun gemakje kijken hoe hun twee ploegmaats het tegen 6 oranje spelers doen. De wedstrijd begint een half uur later en Daan schiet een bal in een sloot vol kroos.

Voorafgaand is de wedstrijd tegen Hercules de kraker in deze beker poule maar niets is minder waar. Het begin is rommelig met veel vrije trappen. De scheidsrechter heeft zich voorgenomen de wedstrijd kort te houden maar fluit het wel een beetje dood. Quick is de betere ploeg al zijn er nog geen open kansen. Hercules is alleen gevaarlijk bij dode spelmomenten maar Tycho blijft rustig in de goal. Net als we aan de kant concluderen dat Quick dit niet mag verliezen valt de 1-0. Bij één van de vrije trappen krijgt Ties de bal ongelukkig tegen de arm. Hercules roept massaal ‘hands’ en de scheidsrechter op 30 meter afstand fluit voor penalty. Tycho gaat nog wel naar de goede hoek maar Hercules scoort. 1-0 achter.
Enkele minuten daarna een vrije trap aan de andere kant. Ties achter de bal en van 25 meter in de verre hoek. 1-1. ‘Een jongensboek’ zou Frank Snoeks zeggen.
Quick blijft aanvallen en komt op 1-2 na een prachtige aanval. Coen kopt op Tos die in één tijd Yannick aan de rechterkant aanspeelt. Korte beweging en een lage voorzet ter hoogte van de penalty stip die Michiel beheerst binnentikt. De keeper komt wat lomp uit en Michiel moet geblesseerd eraf.
Verder gebeurt er de eerste helft weinig. Een lucky doorkopbal van Hercules buitenkant paal en een zwabber wreeftrap van Phil op de lat.

Rust.

In de tweede helft is Quick heer en meester en gaat Hercules vooral tegen zich zelf voetballen. Thomas scoort al snel de 1-3 met een lekker schot buiten de zestien. Tos drukt een afgemeten voorzet van Phil onderkant lat maar geen goal. Aan de andere kant nog één kans maar Tycho redt fraai 1-op-1.

De 1-4 is wederom een fraaie, Coen past in op Boris, die wat draait en subtiel Tos aanspeelt in het midden. Vervolgens Pepijn – zichtbaar in zijn element op de linksbuitenplek – met een prachtvoorzet op Allejandro die fraai binnenkopt. Hercules is er klaar mee en mekkert tegen elkaar. Het welgemeende ‘idioten ga voetballen’ van de scheids is tevergeefs.

Het slotakkoord is dan ook voor Quick. De Hercules keeper gaat buiten zijn strafschopgebied lopen met de bal, wordt opgejaagd en brengt zijn verdedigers in het nauw. Boris pakt af en past op Pepijn die snoeihard diagonaal inschiet. 1-5.