Quick C1 - Fortuna Sittard C1

Gepubliceerd op 11 oktober 2015 door Dan Olesen

Quick C1 wint verdiend van Fortuna Sittard en vindt de weg naar boven

In een solide wedstrijd waarin Quick vroeg stoorde en het beste van het spel had werd door twee late goals van Lennaert de eerste winst van het seizoen bijgeschreven. Voor Fortuna een lange weg terug naar huis.

Al vanaf de start was er sprake van een duidelijk veldoverwicht voor Quick. Fortuna werd goed vastgezet en kwam slechts sporadisch aan voetballen toe. Het overwicht leverde enkele goede schoten op, onder andere van Derek en Kai. De grootste kans van de eerste helft kwam na 25 minuten toen Lars na een goed aangesneden vrije trap de bal in de kluts van dichtbij vol op doel kon schieten. De gang naar het historische houten scorebord kon worden gemaakt, ware het niet dat de keeper van Fortuna met een onwaarschijnlijke reflex de bal nog net uit zijn doel wist te ranselen. Met nog een kopbal van Lennaert in de handen van de keeper bleef Quick de bovenliggende partij. Fortuna wist de eerste helft geen kans te creëren, mede door ijzersterk en geconcentreerd verdedigen van Emilio, Willem, Steijn en Floyd.

In het tweede bedrijf was het opnieuw Quick dat het sterkste van het spel had, grote kansen leverde dit niet op. Na ruim een kwartier spelen nam Fortuna meer initiatief en leek de wedstrijd wat te kantelen. De gasten wisten zich echter geen raad met de kansen. Met Tom Drake voor Joris kreeg de Quick aanval een nieuwe impuls en wisten de boys zich aan de druk van Fortuna te ontworstelen. Met nog een paar minuten op de klok werd het vroege stoorwerk door de spitsen dan eindelijk beloond. De hele wedstrijd al gevaarlijke Lennaert joeg op rechts opnieuw goed door en kon op snelheid de keeper omspelen en de bal in een leeg doel tikken, 1-0. Met nog twee wissels (Thijn voor Floyd en Julien voor Lars) om de tijd en de wedstrijd te doden werd langs de kant met verhoogde bloeddruk, zweet in de handen en met angst en beven uitgezien naar het Limburgs slotoffensief. Waar tegen Feyenoord in een vergelijkbaar scenario nog achteruit werd gelopen bleef Quick nu wel vooruit voetballen. Een schot van Derek werd nog door de keeper gepakt, in de volgende aanval was het wel raak. Na een mooie combinatie over links kon uitblinker Lennaert met een fraaie snoekduik (zie beelden inclusief herhaling op youtube) de afgemeten voorzet van Tom Drake binnenkoppen. Daarmee kon de meer dan verdiende 2-0 als eindstand worden genoteerd.

Jongens, complimenten voor het spel, de inzet van iedereen en de wijze waarop de wedstrijd werd uitgespeeld. Een mooie teamprestatie die wederom laat zien dat jullie in deze eerste divisie uitstekend meekunnen. Volgende week hopelijk een passend vervolg uit bij hekkensluiter FC Dordrecht. Stephan, Frank & Jeroen, houdt jullie mannen scherp en laat ons juichen!

Foto's: https://goo.gl/photos/FnXzTiSW8yJfkkwYA

Text: Marco van Leeuwen