FC Dordrecht C1 - Quick C1

Gepubliceerd op 18 oktober 2015 door Dan Olesen

Complete offday C1 Quick tegen FC Dordrecht

Met het blijkbaar nog te goede gevoel van de overwinning tegen Fortuna tussen de oren ging Quick in een rommelige wedstrijd onderuit bij hekkensluiter FC Dordrecht, 3-2. De einduitslag doet vermoeden dat er sprake was van een spannende strijd, niets was echter minder waar.

Tegen tweeën, versuft en diep verzonken in het pluche van de eretribune, voelde de schrijver van dit stukje acuut een writer’s block opkomen. Wat te doen? Na een korte consult met zoonlief (“je kunt toch ook een keer niets schrijven”) toch maar even gekeken op schrijven online.org. Antwoord: alles en niets. Als je ineens zonder ideeën komt te staan, of creatief helemaal stilvalt, kun je niet zomaar een, twee, drie de boel weer op gang krijgen - vaak is er namelijk een dieperliggende psychologische oorzaak voor deze droogte. Toch zijn er een paar technieken en trucs die je kunt proberen……. en gelukkig hadden we de beelden nog. Dus ging de schrijver, kauwend op het taaie videomateriaal van Dick (dankje, helpt bij het verwerken), op zoek naar een paar bijzondere momenten.

In het stadion aan de Krommedijk begon Quick zonder de bezieling van de voorgaande weken. Zo verleende onze jongens Dordrecht al na 5 minuten spelen een vrije doortocht door het hart van de verdediging om ongehinderd de 1-0 binnen te schieten. Quick bleef onvoldoende druk naar voren geven waardoor Dordrecht nauwelijks in problemen kwam en met lange ballen kon proberen hun spitsen te bereiken. Pas na ruim 20 minuten kreeg Quick haar eerste kans door een goed opgezette aanval, de inzet van Lennaert werd echter op de doellijn gekeerd. Met een half uur op de klok mocht Dordrecht op links een vrije trap nemen. De rest van deze scene was volkomen identiek aan het afgekeurde doelpunt van Heracles tegen Ajax in de 19e minuut, inclusief buitenspelsituatie. De warrig fluitende scheidsrechter, die zich inmiddels moeiteloos aan het veldspel van beide teams had aangepast, keurde het doelpunt van Dordrecht wel goed, 2-0.

Hopend op een ontketend Quick, met Tom Drake voor Joris, zagen de trouwe Quick supporters Dordrecht uit de eerste vrije trap in de 2e helft eenvoudig de 3-0 inkoppen. Dus volgde de dood of de gladiolen. Alles of niets. De rode kaart voor Emilio na een natrappende beweging maakte deze bijna onmogelijke klus in ieder geval niet makkelijker. En toch werden het nog bijna gladiolen. Met een batterij aan wissels (Alejandro voor Kai, Elano voor Tim, Thomas voor Floyd en Thijn voor Julien) werd Quick in een kwartier getransformeerd tot een aanvalsmachine. In de 20e minuut kon Lennaert na een goede voorzet van Tom Drake de 3-1 binnenkoppen. De 3-2 van Alejandro bracht de spanning terug in de wedstrijd maar viel helaas iets te laat. Er resteerde nog slechts één alles of niets corner en daar werd niet meer uit gescoord. Jammer mannen, het goede nieuws is dat het alleen maar beter kan. Deze week lekker trainen, donderdag het Haantjes toernooi en dan aanstaande zaterdag met meer passie en scherpte tegen Roda JC (10:30 thuis), een echte zes punten wedstrijd. Wij geloven er in!

Foto's: https://goo.gl/photos/iRBLNjxoU9nbn6Qf6

Text: Marco van Leeuwen