Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Brabant United C1 - Quick C1

Gepubliceerd op 09 november 2015 door Dan Olesen

C1 Quick onderuit tegen Brabant United

Was het een vleugje overmoed? De eerste busrit van het seizoen nog in de benen? De ziekenboeg? Het grote stadion? Of was het toch het stroeve veld? Voer voor de analisten! Feit is dat de eerste helft bijna een kopie was van de eerste helft tegen FC Dordrecht. Ditmaal werd het 4-1 voor de gecombineerde jeugdopleiding van RKC en FC Den Bosch.

Over die eerste helft kunnen we kort zijn. Quick gaf teveel ruimte in de duels (als die al werden aangegaan) en de druk naar voren ontbrak volledig. De eerste vrije trap van Brabant over de rechterkant werd door de verdediging slecht verwerkt en kon ongehinderd van dichtbij worden afgemaakt, 1-0 al na 3 minuten spelen. Quick kwam er tegen de fysiek sterke Brabanders niet aan te pas. Ieder corner was gevaarlijk, niet in de laatste plaats door de gebrekkige communicatie achterin. Uit een van die corners mocht de thuisploeg na 10 minuten, wederom volledig vrijstaand, inkoppen, 2-0. Brabant wist wel raad met zoveel ruimte en combineerde er lustig op los. Zo kon na een klein half uurtje na een mooie aanval de derde treffer worden aangetekend. De eerste corner voor Quick na een half uur spelen werd door het weer ruimschoots aanwezige Haagse publiek gevierd als een hoogtepunt en de prompt golfde de wave door het tot de nok toe gevulde stadion.

De stevige toespraak van Stephan in de rust bracht in het tweede bedrijf een volstrekt ander Quick op de been. Met Lennaert (ziek geweest) en Emilio (terug van een schorsing) voor Joris en Elano schoot Quick uit de startblokken en binnen een minuut werd door Julien de 3-1 binnen getikt. Brabant werd tot in alle hoeken van het stadion opgejaagd en een ware sensatie hing in de lucht. Schoten en kansen van Lennaert, Julien en Lars leverde helaas niet die zo benodigde aansluitingstreffer op. In een laatste poging om nog iets te forceren werd met nog 10 minuten op de klok Tom Drake ingebracht. Tot echte kansen kwam het echter niet meer en zoals gebruikelijk viel het doelpunt wel aan de andere kant, 4-1.

Jammer mannen, maar een terechte nederlaag. En om positief af te sluiten; de tweede helft biedt zeker aanknopingspunten. Over twee weken spelen we thuis tegen MVV (12:30) met meer scherpte in de duels, elkaar beter coachend en druk naar voren gaan we gewoon weer op zoek naar de volgende drie punten. Laot zie mer koume!

Foto's: https://goo.gl/photos/eBuWB5pY8g7AUQT57

Text: Marco van Leeuwen
Foto's: Dick Wijsman

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon