Quick B6 - Westlandia B4 4 - 3

Gepubliceerd op 30 november 2015 door Sander den Heijer

28 oktober 2015.

Gelijk aan de collega's in München is de B6 voornemens om de eerste helft van het seizoen af te sluiten als 'Herbstmeister'. Daarvoor moest vandaag de omissie van de start van de competitie worden rechtgezet, winst op Westlandia en staan volgende week de kraaien op het menu.

Nadat Fin de vorige twee wedstrijden - na zijn blessure - al de nodige speelminuten had gemaakt zat de B6, voorafgaand aan de wedstrijd, nagenoeg voltallig, fit en - van de tenen tot aan de fontanel - gemotiveerd in de kleedkamer. Remco moest helaas verstek moest laten gaan met een oogontsteking.

Met de in blakende vorm stekende B6, is de opstelling bepalen geen eenvoudige opgave. Uw technische staf brak het hoofd om de wissels toe te passen gebaseerd op een evenwichtig aantal speelminuten. Dit lukte pas na interventie van Sander die daarbij liet zien ook in de kleedkamer de ultieme teamspeler te zijn die hij is!

Op veld 3 was Robert Burger deze keer de scheidsrechter van dienst. Samen met Willem Stokkers worden de wedstrijden van de B6 geleid door mannen van formaat. Letterlijk en figuurlijk. Overigens worden voor goede wedstrijd begeleiding kosten nog moeite bespaard. Olivier maakt elke week ogenschijnlijk moeiteloos de ultieme logistieke puzzel om zodoende de nodige meters langs de lijn te kunnen maken en wordt Taco om die reden wekelijks uit Italie ingevlogen.

Dan de wedstrijd. Na de eerste schermutselingen over en weer besloot de linksback van dienst Thomas de noeste trainingsopdrachten van afgelopen week in de praktijk te brengen. Na een sluwe passeerbeweging besloot hij vernietigend uit te halen om vervolgens de bal met ultieme precisie én vaart strak in de kruising te leggen. De toon was gezet 1 - 0.

Omdat de B6 het naast willen winnen ook graag spannend maakt werd de gelijkmaker uiteraard toegestaan, zorgde Abdallah eerst nog voor de 2 - 1 alvorens met 2 - 3 de ranja werd genoten. Omdat het op veld 3 niet eenvoudig bleek om goede bal aannames en strakke inspeel passes te bewerkstelligen werd de strijd aangebonden, met daarbij Abdallah voorop. Vandaar dat hij kort na rust de gelijkmaker aantekende met een bijna identieke spitsen goal gelijk zijn eerste, met respectievelijk een voorzet van Marc en Peterson.

De B6 bleef strijden voor de winnende treffer en die kwam er dan dus ook. Hoewel buitenspel hield de grens zijn vlag omlaag en scoorde Marc de winnende treffer. Marius was dichtbij de 5 - 3 maar de rebound werd afgefloten op advies van de grens, die dit keer, hoewel onterecht, de vlag omhooghield.

Een ware teamprestatie en alvast gedeeld koploper. De B6 kan dat.

Kijk hier naar het wedstrijdverslag in beelden. Door Patrick Kielhofer.