Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick B6 - HBS B4 0 - 3

Gepubliceerd op 23 januari 2016 door Sander den Heijer

23 januari 2016.

Aan de zonnige zijde van het Hanenburgse bos werd vandaag, de normaal gesproken, altijd enerverende klassieker tegen onze buren gespeeld. In tegenstelling tot de vorige edities was deze editie helaas niet om aan te gluren. Overconcentratie of een te intensieve trainingspartij tegen de B5 en B7? Hoe dan ook de B6 leek niet in goede doen.

Het zorgvuldig samengestelde tactisch plan ging al snel in de prullenbak doordat Remco met een blessure moest uitvallen. De B6 kon geen moment aanspraak maken op de winst. Voornamelijk omdat het niet aan het voor dit team zo kenmerkende combinatiespel toekwam. Dit speelde de tegenstander in de kaart. Met de surplus aan lengte en verse manschappen op de reservebank wisten zij wel raad met de ruimte die de B6 en het wedstrijdformulier lieten.

Toch was er eerst een strafschop voor nodig om wat beweging op scorebord te brengen. Nadat iedereen - en niet in de laatste plaats het vermeende slachtoffer zelf - van de verbazing was bekomen werd, de overigens terechte strafschop, dankbaar in ontvangst genomen, 0 - 1. Met deze stand werd het rust signaal bereikt.

Na aanvang van de tweede helft leek de B6 zich op te richten. Zoals de B6 dat kan. Meer duels werden gewonnen, maar het lukte daarbij niet om het speelveld compact te houden en er toch bovenmatig veel ruimte voor de snelle voorwaartsen van HBS ontstond. Na een aantal keer goed weg te zijn gekomen werd de 0 - 2 aangetekend.

De kraaien meende op rozen te zitten maar moesten ook in de laatste minuten nog even flink aan de bak. De B6 ging tot en over de rand om zodoende nog iets te forceren. Enkele schermutselingen later wist Marc de aansluitingstreffer aan te tekenen.

Terwijl Quick zich opmaakte voor de beslissende eindstrijd hield de grensrechter het aan hem toevertrouwde gereedschap - in de ogen van uw verslaggever - hinderlijk lang omhoog. Het noopte de scheids tot consult. Geadviseerd werd om de voltreffer te annuleren vanwege vermeend buitenspel. Het advies werd opgevolgd en gedesillusioneerd moest Quick nog een derde tegentreffer incasseren waardoor de koppositie vooralsnog onbereikbaar lijkt, gelijk het mooiste meisje uit de klas.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon