HBS B4 - Quick B6 2 - 1

Gepubliceerd op 06 december 2015 door Sander den Heijer

6 december 2015.

In het pop-up restaurant van de B6 stond deze week kraai op het menu. Waar onze gastheren werkte aan de recette, werkte de B6 aan de hoge culinaire verwachtingen en kon dit in de eerste helft meer dan voortreffelijk waarmaken.

Met vloeiende combinaties en strijd werden voortdurend mogelijkheden gecreëerd, maar zoals een derby van stand betaamd tellen alleen de mooie voltreffers. Het was om die reden dat Peterson besloot de ogenschijnlijk eenvoudige intikker met technisch vernuft over het doel heen te werken.

Ondanks het hoge percentage balbezit werd - in de omschakeling - de gevaarlijke aanvoerder van HBS even over het hoofd gezien, met een lange bal op de snelle spits en de 1 - 0 als logisch gevolg.

De B6 bleef het betere van het spel houden en wist dat nog voor rust om te zetten in de gelijkmaker. Vanuit een corner wist Jim tussen de boomlange overburen, het hoofd van Hubert te vinden en werd de gelijkmaker aangetekend. Eerder uit een vrije trap had hij de lat al geraakt en zijn directe tegenstander toegestaan om het kwaliteit van het houtwerk rondom Thomas te testen. In alle opzichten dus een gelijke tussenstand.

Gedurende de rust werden vier nieuwe topfitte mannen - aan de hand van de thans nog onvolledige speelminuut-o-meter - ingepast en de tactiek afgestemd op de windkracht 5, dat zou moeten leiden tot 'sturm und drang'. Als wedstrijd opvatting wel te verstaan.

In de tweede helft was de B6 echter geen schim meer van het team uit de eerste helft en speelde het vooral tegen zichzelf en tegen de ruimte tussen de linies. Het bracht HBS in de wedstrijd en de 2 - 1 op het scorebord. Nadat ook Fin besloot dat de opgelegde gelijkmaker alleen in grote schoonheid tot stand mocht komen lukte het de B6 niet meer om de wedstrijd te domineren waardoor nieuwe kansen niet meer werden afgedwongen.

De derby van het 'groot Hanenburgse bos' eindigde derhalve in een overwinning voor onze gastheren en kende de nabespreking een 'encore' gelijk aan het toneelstuk als bovengenoemde spelopvatting.

Foto’s door Patrick Kielhofer

Foppe.