BMT B2 Quick B6 2 - 6

Gepubliceerd op 12 december 2015 door Sander den Heijer

12 december 2015.

De thuiswedstrijd was ruimschoots ten faveure van onze, uit de kluiten gewassen, gastheren uitgevallen en daarom het strijdplan eenvoudig: Biedt Moedig Tegenstand.

De wedstrijd begon, zoals de B6 dat kan, strijd gekoppeld aan verzorgd positiespel en dat allemaal - voornamelijk - op de helft van de tegenstander. Binnen het kwartier moesten echter respectievelijk Abdallah en Sander het strijdtoneel verlaten. Hoewel van opzet geen sprake stonden de pijnlijke voeten en enkels symbool voor de wedstrijd dat het was. Het gevaar voor lijf en leden lag op de loer en Jim en Peterson ter vervanging voor de leeuwen geworpen.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Peterson met uw verslaggever afgesproken vandaag wėl doel te treffen. Oók bij een eenvoudige eventualiteit. Derhalve werd bij poging nummer ėėn de cornervlag als plaats van handeling gekozen, met de openingstreffer als gevolg. Hubert nam de fraaie 0 - 2 voor zijn rekening en een riante thee pauze lag in het verschiet. Maar geïnspireerd door het snelle tegendoelpunt besloot de - tot dan toe rechtvaardig fluitende - scheids de rust nog even uit te stellen. De bonus minuten werden echter niet verzilverd en daarom kon de B6 met een benauwde voorsprong van de welverdiende rust genieten.

Dat er gedurende de tweede helft uit een ander vaatje moest worden getapt bleek toen de eerder genoemde scheidsrechter voor een nieuw exemplaar was vervangen. Via Marc werd eerst de marge vergroot, waarna BMT deze weer wist te verkleinen. Om de benauwde voorsprong te verdedigen moest Jesse - onbestraft - menig uppercut en elleboog verduren van de gelegenheidsspits die zichzelf, kort voor de wedstrijd, met Porsche Cayenne had ingevlogen.

Om de kans op een goede uitslag te bevorderen - gelijk de verkiezingen in Turkije - ging de vers aangerukte scheids óók de vrije trappen van Quick aan BMT toekennen en werden zowel Marc als zijn directe tegenstander, op dringend advies van deze nieuwe man met fluit, wat extra minuten rust gegund.

Terwijl in het vervolg van wedstrijd onder andere de aanwijzingen van grensrechter werden genegeerd en ook het aantal bonus minuten van de eerste helft ruimschoots overtroffen deed de B6 het enige waar het zelf invloed op had. Werken aan de voorsprong. Via Marc, Jim (die deze keer in de kruising mikte, in plaats van op de lat) en Remco werd een respectabele uitslag bereikt en gingen na zo'n 95 minuten zuivere speeltijd de punten mee naar huis. Zoals het heurt.