Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

B2 treft VELO B2

Gepubliceerd op 14 oktober 2015 door Quick B2

B2 treft VELO B2

De hoogste teams van de jeugdopleiding van VELO doen het erg goed. Er is een vaste groep trainers die wordt aangestuurd door Boudewijn de Geer. Inmiddels kiezen talentvolle spelers uit Den Haag Zuid steeds vaker voor de club uit Wateringen. Het B2 team van VELO draait echter nog niet zo goed. Navraag bij de ouders leert dat er veel blessures zijn in de B-selectie. Tegen Quick ontbreken zes spelers.  Dat is op het veld snel te merken. Binnen tien minuten staat Quick op een 3-0 voorsprong. De Quickmachine draait soepel. Siebe coacht de laatste lijn en doet voetballend goed mee. Lin laat zich door niets en niemand afleiden en speelt sober en foutloos. Als Lin het kan opbrengen om wekelijks zo geconcentreerd te spelen als afgelopen zaterdag in de eerste helft dan gaat Quick heel veel plezier aan hem beleven.  

De scheidsrechter is jong en heel erg duidelijk in zijn beslissingen. Hij staat steeds goed opgesteld en is met zijn armgebaren goed zichtbaar voor iedereen. Beide teams, begeleiders en supporters gedragen zich zoals dat hoort. Met inzet voor het eigen team maar zonder onsportiviteit en onvriendelijkheid naar de tegenstander. 

Bij rust staat het 5-0 voor Quick. Hidde, Christiaan met een magistrale boogbal, Delano, Max en Jaap scoren.
In de rust voert trainer Tayyab een aantal wisselingen door. De tien minuten na rust zijn onvergelijkbaar met de eerste tien minuten van de wedstrijd. Veel spelers loeren op eigen succes. Vooral vooruit maken de spelers hun meters. Tussen achterhoede en de rest van het team gaapt een gat zonder Quickspelers. De enige manier om nog door de Wateringse linies te breken is met een individuele actie en/of een lange pass door de lucht. VELO scoort twee keer in de tweede helft. Rick toont zijn klasse met een onhoudbare knal in de korte hoek en bepaalt de eindstand op 6-2.

B-junioren bevinden zich in dat schemergebied tussen kind en volwassene. Ze schatten zichzelf soms veel te hoog in en verwachten dan veel (alles!) van zichzelf. Op andere momenten missen ze het vertrouwen om tegenslag onberoerd te verwerken en om ondanks die tegenslag hard te blijven werken. Dan raken ze in de put of kiezen er juist voor om met een grootse tegenzet de tegenslag te overkomen. Het eerste lukt maar leidt tot niets. Het tweede leidt vaak tot onbegrip van de omgeving en nieuwe tegenslag. In deze levensfase kan je een goede mentaliteit aanleren. Werk hard en streef dagelijks naar kleine verbeteringen. Streef niet naar perfectie.  

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon