Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Bericht van hoofdsponsor Rabobank

Gepubliceerd op 26 september 2017 door Krijn Vrolijk

De Rabobank is een maatschappelijke bank. Ze willen een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland en de oplossing van het voedselvraagstuk in de wereld. Om die doelen te bereiken, richten ze zich op het versterken van de klant en zijn omgeving.

Hieronder een column van directievoorzitter Jaap Wielaart (Rabobank Regio Den Haag). Hij of Ellen Bekkering, Rayondirecteur, zal de komende maanden namens onze hoofdsponsor Rabobank een vast gezicht zijn op de site en in de nieuwsbrief.

Shoppen in de digitale winkelstraat van Den Haag

Zou het niet geweldig zijn als Den Haag een digitale winkelstraat had? Een straatje waar alle online winkels  van deze wereld een fysieke winkel hebben waar je de producten kunt voelen of vasthouden? Of liever nog: beleven, want dat is waar we steeds meer naartoe gaan.

De tijd dat we alleen uit praktische behoefte winkelden, ligt achter ons. Door het grote winkelaanbod kan de consument nu kiezen welke winkel het beste bij hem of haar past. Wil je een lekker belegd broodje waar je uitgebreid beleg kunt kiezen? Dan ga je naar Bakkerij Bart. Wil je een bijzonder broodje? Dan loop je naar het bakkertje in de Oude Molstraat. En wil je ouderwets genieten? Dan ga je naar Dungelmann voor een Haags broodje bal. Allemaal brood, maar met een andere beleving.

Bij Leidsenhage hebben ze dat goed begrepen. Het inmiddels wat achterhaalde winkelcentrum gaat plaats maken voor een shoppingmall van wereldformaat. Een mall waaraan de grote marktleider op het gebied van succesvolle winkelcentra Unibail-Rodamco zich heeft verbonden en uitsluitend grote retailmerken zich gaan vestigen. Leidsenhage wordt een plek waar de beleving centraal staat: een dagje uit voor het hele gezin.

Terwijl de kinderen heerlijk spelen in het bewaakte kinderparadijs en vader naar de bioscoop in de mall gaat, heeft moeder haar handen vrij om te shoppen, omringd door stylistes. Dergelijke winkelcentra zijn een groot succes in andere landen en komen nu dus naar regio Den Haag.

Zelfs als webshop moet je je onderscheiden. Coolblue heeft het online shoppen daarom tot een kunst verheven. Zo is hun missie om elke klant een glimlach te ontlokken. Hun medewerkers zijn daarom pakketknuffelaars, en elk pakketje dat je van Coolblue thuiskrijgt heeft daarom iets unieks. Zo staat er bijvoorbeeld op hoe je het pakketje kunt vouwen tot een bootje of er staat een uitspraak op die je laat lachen. Net even anders dan de webshops waar je hetzelfde bestelt.

En datzelfde zou ook moeten gelden voor de winkels in Den Haag, die meer concepten zouden moeten worden. Middelmaat voldoet niet meer. Op dit moment is Den Haag weer genomineerd voor de beste winkelstad van Nederland, een titel die ze al eerder behaalden. Toch zijn er nog steeds winkeltjes waar geen hond meer naar binnen gaat.

Zorg voor een identiteit, en investeer daarin. Vorm een collectief of bepaal met een winkeliersverenging een identiteit. Laat winkelen weer de beleving worden waar de consument de deur voor uit wil. Wil iemand graag online bestellen? Dan gaat hij naar de Haagse digitale winkelstraat. Wil hij beleving en shoppen in historische panden en na afloop een terrasje? Dan gaat hij naar de Haagse binnenstad. Zo blijft de stad levendig. De gemeente Den Haag is gelukkig al aardig op weg met digitale stad. Want zeg nou zelf: Den Haag is en blijft toch een heerlijke stad? 

Jaap Wielaart

Directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon