Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

ZAMI 1 voor tweede keer dit seizoen maat te groot voor ZAMI 2

Gepubliceerd op 25 juli 2016 door Krijn Vrolijk

Na de toch wel ontluisterende nederlaag tegen HCC ZAMI 2 herpakte Quick ZAMI 1 zich volledig met een overwinning op Quick ZAMI 2. Hieronder verslag van een als altijd bewogen dag.

Een optimist is een slecht geïnformeerde pessimist.

Pessimisme is een win‑win situatie: of je hebt gelijk, of het valt mee.

(Theo Maassen)

Na afloop

Ton maakt zich veel te druk om een scoreboek dat welgeteld één minuut na afloop van de wedstrijd nog niet helemaal is bijgewerkt. Hij valt en wordt overeind geholpen door spelers die hij zojuist nog aan het vervloeken was.

Akkie vertelt over een anti-pessimist. En hoewel het verschil flink zoeken is, is dat heel wat anders dan een optimist. Een anti-pessimist peurt hoop uit het gegeven dat jaren terug miljoenen mensen dood gingen door oorlog en terreur en nu nog maar tonnen.

We draaien om elkaar heen in het gras voor ons futuristische clubgebouw. Tevredenheid regeert, ook bij de verliezers van vandaag. ZAMI 1 speelt thuis, maar dat blijkt nergens uit. ZAMI 2 toont zich voortreffelijk gastheer. Jasper draait, de mannen achter de barbecue ook. Het feestmaal wordt afgesloten met koffie met bijlage. Vanuit het niets gaan sprinklers aan. Die leiden tegenwoordig een geheel eigen leven op Nieuw Hanenburg. Noodgedwongen verkassen we naar boven. Daar zet ons paringsritueel zich doodgemoedereerd voort.

Komende zaterdag spelen beide ZAMI’s alweer thuis. 1 tegen HBS en 2 tegen Asvion.

Tweede innings

Jim (15) en Somesh (38) zetten een degelijke opening neer. Somesh is evenwel niet tevreden. Degelijkheid is niet genoeg, brille is de standaard. “Triest dat ze op mij allemaal meteen uit gingen staan” Frustratie krijgt vaste vorm. In tegenstelling tot de bezoekers pakt ZAMI 1 de kansen wel. Kniv geeft het goede voorbeeld op de boundarie. Somesh uit, ZAMI 2 op 67/3 in de 14de over. Achter de feiten aan lopen heet dat in sportjournalistenjargon.

Sander Rooda heeft echter op z’n Hollands gezegd schijt aan sportjournalisten, hun jargon en feiten die voor hem uit wandelen. Hij lijkt nog het meest op een Gallisch dorpje. Inderdaad, dat dorpje dat dapper weerstand bleef bieden aan de Romeinse overheerser, geholpen door een toverdrank met mythische vermaardheid. Probleem is alleen dat hij nauwelijks steun vindt bij zijn teamgenoten. ZAMI Lara kan niet voldoen aan hoge verwachtingen, Alex pakt een degelijke vang op het hout, op het bowlen van Kniv. Butchie heeft een flitsende stumping, Heavy vangt met een wereldreactie zijn Roosterroomie Remco uit. Eigenlijk heeft alleen Daan Boender (11) nog een bijdrage van enig formaat.

En toch. Sander dendert door, gelijk Normaal ooit zong: ‘verwacht van ons gin wonderen, gewoon deurdonderen’. Terwijl Sjoerd me bijpraat over de crickettoekomst van HBS en het balkon geniet van bowlingkunsten van Alex (3/35/7), runt hij voor twee en komt hij zodoende steeds dichter in de buurt van een century. Omdat ZAMI 2 allang niet meer kan winnen, slokt Sanders aanstaande honderd volle aandacht van Nieuw Hanenburg op. Zijn vier op de laatste bal van de wedstrijd bezorgt hem een welverdiende ovatie. Dat ZAMI 2 verliest met 65 runs is dan allang geen nieuws meer, 21 extra’s, wickets van Benny (1/27/7), Kakel (1/34/7), Loet (1/39/5) en Kniv (2/44/6) zijn leuk voor de annalen.

Lunch

Kakel regeert met harde hand, nog strenger dan Thomas in zijn hoogtijdagen hoor ik in mijn oor fluisteren. Eiersalade, tonijnsalade, pindakaas met sambal badjak en gefruite uitjes, melk, een carnaval aan zoetigheid. Zoutjes bewaren we voor bij de borrel.

Eerste innings

Geoliede en machine zijn twee regelmatig misbruikte woorden, maar vandaag klopt werkelijk waar alles. Onze tossingcaptain wint, ik zou haast zeggen vanzelfsprekend, en kiest batten. Das voor het eerst dit jaar en voor een buitenstaander wellicht verrassend. Heavy gaat terug naar de basis en wijst Pietje en Lex aan als openers. Ergens in een donkergrijs verleden passeerden ze op en tegen Hermes DVS als openers een totaal van 240 in maar iets meer dan 20 overs. Maar dat was gisteren, zou Foreigner zingen. Net zoals zij zongen over dat ze wilden weten wat liefde is, maar dat terzijde. Lex is enigszins huiverig of z’n hemmie het houdt en heeft lage tot gemiddelde verwachtingen. Pietje komt met minuscule stapjes steeds beter in de vorm. Ik teken voor een opening van vijftig. Dick Kramer (senior) gaat umpire-en, Heavy loopt met hem mee. Ik doe snoepjes in de trommel van Wies en ga scoren. F doet het bord. ZAMI 2 heeft even geen boek, dus scoren in het onze volstaat.

De uitploeg hoeft allesbehalve lang te wachten op een eerste kans, maar faalt. En faalt en faalt en faalt, soms drie keer in dezelfde over. Tijd geleden dat ik zulk slecht fielden heb gezien, sorry jongens, ik kan het niet mooier maken (en miste daarbij wel eens evenveel vangen in één wedstrijd als jullie nu met z’n allen bij elkaar). Evenzogoed zou ik de batsmen van ZAMI 1 tekort doen door het alleen over gemiste vangen te hebben. En voor vier geschopte of voor zes gegooide kansen. Lex en Pietje (22) leggen een prima fundament van 78, Lex en Alex (25) bouwen verder uit met een partnership van 87. Eerst op 211 neemt Lex afscheid van het midden, met een persoonlijke topscore van 143, ja echt, 143! 11 zessen, 10 vieren en 8 drops stutten een meesterlijke innings.

Een cameo van Butchie (46) brengt ons totaal op 273/5.

Twee overeenkomsten tussen Lex en Butchie:

1.    Hun bat, dat met 189 runs in nog geen 35 overs een aardig productief dagje had

2.    Door Kniv geprepareerd zout water

Eén verschil:

1.    Lex wist wel dat het water zout was...

Condor (14*) komt na zijn eerste paar ballen niet meer aan het levende wicket, Heavy (1*) mag of moet nog één bal in, Daan Spruit blijkt een onverbeterlijke optimist en is tevreden met 2/37/7. Overige wicketnemers van ZAMI 2 zijn ZAMI Lara (1/37/5, ging naarmate hij harder weggeslagen werd steeds korter bowlen) en Rens (2/47/7, zag sterretjes, maar na een colaatje ging het wel weer). Sander (0/26/6) en Somesh (0/17/4) bowlen zuinig.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon