ZAMI 1 verliest seizoen tegen HBS

Gepubliceerd op 31 juli 2016 door Krijn Vrolijk

ZAMI 1 verloor zaterdag met 4 wickets van HBS en is daarmee uitgeschakeld voor de titel. Hieronder verslag van een lange en lome dag.

Roosters

Roosters – ZAMI, een vrijdagavondwedstrijd om van te dromen. Marco maakt een halve century, vedettes missen vangen, Ted bepaalt met een stumping het gezicht van de wedstrijd. ZAMI wint, de afdronk is er één om in te lijsten. Marco loopt met z’n handdoekje doodgemoedereerd naar oude kleedkamers, daar waar nu alleen nog materialen en allang geen douches meer te vinden zijn. De Sloveense coach zoekt het hogerop en raakt aan lagerwal. HCC-ers spoelen aan en worden vertroeteld, in de hoop dat dit een dag later rotte vruchten af gaat werpen. Het in mijn hoofd toch meesterlijke plan werkt averechts. Sterker nog: we schieten onszelf in de voet. Ondanks Westwoodbezoek maakt Gun (want daar gaat het ons natuurlijk om, de rest van HCC doet er eigenlijk niet toe, sportief gezien dan) er gewoon 90 tegen Hermes DVS. Tegelijkertijd verliezen wij redelijk kansloos van HBS. Met minimaal drie brakke mannen.

HBS

Mart ligt op de bank en staart ietwat wezenloos voor zich uit. Samen met Daan is hij, net als gisteren, toen ook nog Somesh en Bob meededen, gastspeler van Quick ZAMI 1. HBS is eerder compleet dan Quick. De Sloveense coach is verlaat, strompelt het clubgebouw in, duwt Mart van de bank en zijgt met een diepe zucht en enig gebrom neer. Dat belooft alvast veel goeds. Er hangt sowieso een lome en lamlendige sfeer. Traag, heel traag komen teams in beweging. De tossingcaptain heeft een act dit keer en wint vanzelfsprekend: batten.

Het vertrouwen is groot na de monsterzege op ZAMI 2. Al snel hebben we echter door dat HBS andere koek is. Om te beginnen pakken Kraaien wel vangen. Een stijlbreuk die Lex (9) al op 12 het leven kost. Evenzogoed pikken Daan (35) en Condor (37) de draad schijnbaar moeiteloos op. Bezoekers bowlen netjes en boundaries zijn op het grote en traag lopende veld lastig te vinden. Condor neemt het voortouw in een partnership van 66, rent zich rot, loopt veel tweetjes onder brandende zon. Daan kent een rustig begin en versnelt naarmate hij het gevoel terug krijgt. Kakel heeft hem geïnstrueerd: jij bent degene die vandaag moet blijven staan. Het heimelijk denken aan een totaal van 223 verwordt niet heel veel later tot openlijk uitspreken.

Edoch, na 78/1 volgt een collaps naar 119/6 (Alex 15). Mart (14) en Heavy (9) brengen ons terug in de wedstrijd, targets worden bijgesteld, een totaal tussen 170 en 180 zou al heel mooi zijn. Niets van dat al. Via 141/6 gaan we voor 149 all out. Daar kan zelfs Dennis ‘50’ Verhagen (aka Hagie) niets aan veranderen. HBS pakt 7 vangen, waarvan die van Rogier Schildkamp serieus mooi is. Achterovervallend, los van de grond, de roze bal plakt in z’n handen. Sjoerd Weurman bowlt zuinig (1/10/6), Benjamin van der Giezen (3/40/6) en Max Balm (3/24/6.3) nemen wickets.

Kaas

Lunch. Schaduw en verwarring. Quick 6 schiet op smeltend kunstgras op elkaar met pijl en boog. De boogschutters bewegen zich voort in een wereld van opgeblazen ballen. Ik kan me slecht voorstellen dat dit leuk is. We eten stokbrood met kaas, veel kaas. Mozzarella en pindakaas om wat preciezer te zijn. Bijlagen: melk, smeltende chocolade, cake en stroopwafeltjes. Benjamin eet geen kaas en drinkt geen melk en spreekt van de slechtste lunch ooit. Stampvoetend verwijdert hij zich van lunchend gezelschap. Denk even dat ie meteen door naar huis gaat, dat valt reuze mee. De keuken is zijn tussenstop. Voorzien van een aarzelende glimlach, een half Turks brood en een pot chocopasta mengt hij zich opnieuw onder ploeggenoten en tegenstanders.

Droomstart

Kakel (2/29/7), Mart (2/31/7) en een topvang van Daan geven Quick de gewenste start: HBS 17/3. Maar dan herstellen bezoekers zich en draagt Max Balm (64*) ze in een zetel naar de overwinning. Wickets van Daan (2/28/5.4) en een onwaarschijnlijke vang van Butchie (bal wordt in de rechterkruising geslagen, Butchie veert op, springt, zweeft en pakt de bal klem met twee handen) kunnen niets afdoen aan soevereiniteit van Kraaien. HBS wint na 30.4 overs met 4 wickets en blijft in de race om het kampioenschap. Quick haakt moegestreden af en likt wonden.

Met jugs en barbecue wordt pijn bestreden en als altijd lukt dat wonderwel. Sloveense coach en eigenaar van de oudste discotheek van Nederland kennen kortstondige oplevingen en haken evenzogoed voortijdig af. Mart praat over series en films en mist zijn beste vriend De Jas. Oude koeien loeien dit keer over wintersport. Snode plannen worden in de kiem gesmoord. Onderweg naar huis is er ergens toch een knagend gevoel. Het blijkt Well Bowled, het ratje van Mart, te zijn.

Komende zaterdag speelt ZAMI 1 opnieuw thuis, tegen Beating Bats.