ZAMI 1 sluit af met mooie overwinning

Gepubliceerd op 22 augustus 2016 door Krijn Vrolijk

ZAMI 1 won afgelopen zaterdag van HBS. Hieronder verslag van een als altijd bewogen dag.

So I start a revolution from my bed
'Cos you said the brains I had went to my head.
Step outside, summertime's in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
You ain't ever gonna burn my heart out

And so Sally can wait, she knows it's too late as we're walking on by
Her soul slides away, but don't look back in anger I heard you say

(Oasis - Don't Look Back In Anger)

Zaterdagochtend

Zit in Randstadrail 3. Buiten is het drukkend, bewolkt, benauwd, binnen staat de kachel aan. Zal de leeftijd wel zijn, de wil ook eens als onbedaarlijke mopperkont door het leven te gaan, dat ik de HTM tweet. “Lekker dat jullie nu alvast de verwarming aanzetten in randstadrail 3 #brrr” Meer flauw dan ironisch. De reactie is er één uit een boekje. “Goedemorgen Krijn, er zit een klimaatbeheersingsysteem in de voertuigen, die reageren op de kou of de warmte in de tram.” Ik mis een s in klimaatbeheersingsysteem. En had volgens mij helemaal geen vraag gesteld, waarom dan wel een antwoord?

Zaterdagmiddag

HGB, een golfgezelschap met zware ZAMI-vertegenwoordiging, keert terug van Maastricht. Derk wil graag spelen, Daan is de andere gast. Genoeg bowlers vandaag, een luxe die we niet vaak kennen. Dick is captain, Remko wicketkeeper, Craeyenhout plaats van handeling. Bij gebrek aan tossingcaptain mag de thuisploeg bepalen wat het eerst gaat doen. Batten.

Wind speelt met steeds dunner wordende haren, Thomas laat er geen gras over groeien en koopt een eerste biertje. Veel wides, evenzogoed een geweldige opening van Kakel (3/25/7) en Bjorn (3/29/7). Op 48/6 en met de nodige kanonnen alweer aan de kant lijkt HBS rijp voor de sloop. Enig herstel komt van Verkerk, Mason en Gorlee. Dick zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat verzet gebroken wordt. Vangen van Bjorn, Daan en Kniv geven hem de cijfers 3/5/3 en HBS een totaal van 119. Dat lijkt duidelijk onder par. Opmerkelijk: nul byes voor Remko en 36 extra’s. Nog niet genoemde wicket is voor Benny (1/26/6).

Lunch

Thomas bestelt een tosti en heeft nummer 512, ik krijg voor een broodje bal 515 en voeg daar mayo aan toe.

Tweede innings

Derk (24) en Daan maken er samen 44, Daan en Kniv (19*) 67. Een soevereine overwinning met acht wickets heet dat. En een dunne streep door kampioensaspiraties van Kraaien. HCC ZAMI 2 misschien nog wel meer winnaar dan Hanen. Daan slaat elf boundaries, blijft met 66 not out en is man of the match, Balm en Gorlee nemen een wicket.

Barbecue

Ondanks de bittere pil voor gastheren is het samenzijn aan de buitenbar genoeglijk. Jugs, worst en kip omlijsten het ingaan van de avond. Er wordt opeens weer gesproken over de nederlaag van vorige week tegen Hermes DVS. “Als we die gewonnen hadden”, hoor ik best vaak. Remko zou volgend seizoen kunnen terugkeren als keeper. Bjorn vertelt over het missen van een trip naar Barbados met de Nederlandse jeugd. Maastrichtgangers haken voorzichtig af. Condor doet de slechtste Houdini ooit. 16 uit 12, het seizoen zit erop, tijd voor meerdere afsluitfeestjes en langdurig nabeschouwen. Maar daarover later meer.