Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

ZAMI 1 loopt leeg tegen HCC 2

Gepubliceerd op 18 juli 2016 door Krijn Vrolijk

the bubble's are not reality but it's inside your mind,
making you forget where you're from and what's behind.
isn't it suspicious how the world is now your friend,
getting in return 1.000 more than what you could ever send.
oh yeah

we live in a bubble baby.
a bubble's not reality.
you gotta have a look outside.
nothing in a bubble, is the way it's supposed to be,
and when it blows you'll hit the ground.

(Eiffel 65 – Living in a bubble)

Nieuw Hanenburg, zaterdag 16 juli 2016. Kinderen blazen bellen. Zeepsop is in ruime mate toegevoegd aan water, bellen bollen op, worden groot, groter, grootst en glanzen. Kleuren van de regenboog blinken in versluierd zonlicht. De meeste bellen blijven niet lang leven. Ze spatten uit zichzelf kapot, of worden door Elo, het meest baldadige kind, stukgemaakt. Eén van de vijf grootste luchtbellen ontstijgt het dorp Quick, zweeft over bomen een onzekere toekomst tegemoet.

Het batten van Gun

Quick ZAMI 1 speelt vandaag thuis tegen HCC ZAMI 2. Dat is een topper. HCC is ongeslagen, Quick heeft alleen van HCC verloren. De ploegen staan één en twee. Quick heeft sinds 2011 niet meer van ‘Kroonleeuwen’ gewonnen. Voor Huite Hak een reden om ons zijn ‘bitch’ te noemen. Over Huite gesproken: hij frommelt me met sympathiek gebaar het boek ‘As in tas’ van Jelle Brandt Corstius in handen. De vette knipoog en gefluisterde woorden “Voor wat hoort wat” ontgaan me op dat moment nog volledig.

Terwijl Boudewijn van der Ark en Christiaan van Nispen tot Sevenaer hun traditionele biertje voor de wedstrijd drinken, staan wij voor de ondankbare taak onze selectie van 13 terug te brengen naar een elftal. Dat wordt dus loten. Ik neem de nummers door met F. 6 en 11. Die zijn toch al vervloekt. En daarbij heb ik ze gister al aangekondigd in de groepsapp. Benny zegt 6 en kijkt sip voor zich uit als hij zijn lot hoort. Een gezellige avond en orgastische nacht krijgen op deze manier wel een heel zuur vervolg. Nee, toch niet. Captain Heavy offert zich voor hem op. En wil daar verder niets meer over horen. Omdat Butchie te laat is, staat hij er ook naast. De teleurstelling bij onze wicketkeeper is groot en toch gaat hij er meer dan volwassen mee om.

Marnix van der Gun wint de toss, HCC gaat batten. Twee teams dalen tevreden af naar kleedkamers. Tot 43/4 (Jippe Overhoff 28, Kakel 4/28/7) lijkt Quick de bovenliggende partij. Het is slechts schone schijn, uiterlijk bedrog, een fata morgana. Gun gaat in op zes, Veeloo haast zich naar Quick, toeschouwers rechten de rug, fielders doen onwillekeurig een extra stapje naar achteren. Wat volgt is een lust voor het oog. Mooi batten, de ene keer ingehouden en netjes, dan weer uitbundig en woest. Gun beheerst het allemaal. Pas tegen het einde van zijn innings geeft hij twee halve kansen weg. Een century is dan al onvermijdelijk. Hij zoekt en vindt daarbij steun van Maurits Overdijk (12), Maurits ter Kuile (17) en Max Canters (34). HCC eindigt op 229/8, Gun op 108*. Hij zal dit vandaag of morgen ongetwijfeld corrigeren naar 113*. Een welverdiend applaus en stevige handdrukken vallen hem ten deel. Evenzogoed is het totaal van HCC niet onoverkomelijk. Wicketnemers voor Quick: Kniv (1/17/3 en 2 vangen), Dick V (1/22/4) en Bjorn (1/39/5). Benny (0/16/4) bowlt lekker zuinig. Ik vraag me af waarom de plaatsvervangend captain, tevens bekend als Sloveense coach, hem niet langer heeft laten bowlen, maar hou het voor me. Even geen zin om het woord ‘scorebordjournalistiek’ te horen.

Lunch

Broodjes, cake, negerzoenen. Gekookte Quickers en vroegtijdig opgetogen HCC-ers. De zon breekt door. Kniv verplaatst de prullenbak in kleedkamer 1. Pardon? Kniv verplaatst de prullenbak in kleedkamer 1.

De prullenbak in kleedkamer 1

Bij binnenkomst meteen rechts, in de hoek, daar staat ie altijd. Maar vandaag dus niet. Want Kniv heeft zich de hoek eigengemaakt en de prullenbak verplaatst. Kleine Ven zit diagonaal het verst van Kniv af in de kleedkamer, raapt een papiertje op en gooit het ongezien met een mooie boog de prullenbak in. Niet dus. Want die is weg. Kniv heeft m verplaatst. Gevoel voor traditie, de wens een instituut als de prullenbak in kleedkamer 1 in stand te houden drijft Kleine Ven tot een aparte en dappere daad. Hij verplaatst de tas van Kniv een klein stukje en zet de prullenbak terug. Nu is de prullenbak weer de prullenbak in kleedkamer 1, in het hoekje meteen rechts. Mooi niet dus. Zonder dat ze het van elkaar zien, ontwikkelt zich een strijd tussen autisten. Kniv zet de prullenbak de kleedkamer uit. Niet langer is de prullenbak de prullenbak in kleedkamer 1, opeens is hij of zij verworden tot een wat lullig prullenbakje in de gang die leidt naar diverse kleedkamers. Als in een klucht wisselen prullenbak en crickettas van Kniv van plaats. Kleine Ven gaat steeds breder grijnzen, Kniv vervloekt in stilte de anonieme dader(s). Het theater van de lach eindigt met Knivs spullen in de uiterste hoek van de kleedkamer en de prullenbak pontificaal op Knivs plek. Voorlopig heeft Kleine Ven het laatste woord en is de prullenbak in kleedkamer 1 in ere hersteld.

Tweede innings

Dick V zegt het na afloop wat mij betreft nog het mooist: “We vergaten onszelf de kans te geven te winnen.” Man of the match (gisteravond al uitgeroepen) en gelegenheidskeeper Niels Hebels, je zou hem kunnen kennen als Condor, slaat twee glorieuze vieren en geeft vervolgens prematuur een nieuw gezicht. Alex Pototsky (23), je zou hem kunnen kennen als Sloveense coach, wordt gemist op 1, zet door, heeft een start en gaat als een kind uit op Maurits (3/35/4). De reactie die volgt is zorgelijk.

De poll

Alex werd vroeger onder andere ‘Pool’ genoemd en daarom gaan de meeste polls die ik op vrijdag uitzet over hem. Zo ook de poll van deze week: Hoe vaak schopt de Sloveense coach van Quick ZAMI 1 morgen het wicket om? De antwoordmogelijkheden: (a) 0 keer, (b) 1 poging, mis, (c) 1 keer, (d) 2 keer + 1 x met z’n bat. De uitslag: 56% zegt (d), 44% (b). Als altijd weet de eenvoudig international te verrassen. Hij schopt geen wicket om, maar gooit met zijn bat, nadat hij zich kinderlijk eenvoudig heeft laten verschalken door Maurits en Maurits (2 vangen). Teleurgesteld druipt hij af, niet in de richting van de kleedkamers, maar in de richting van het scorehuis, naar eigen zeggen “om te voorkomen dat hij iemand iets aandoet”. Wij noemen hem de Suarez van het Nederlandse cricket, hij ziet zelf meer overeenkomsten met John van Loen.

Verder met de tweede innings

Pietje moegestreden met 15, Loet uit op de mooiste bal van de wedstrijd, Bjorn (10) en Hansje (13) laten zich verschalken op dezelfde manier als Alex. Runrate is geen probleem, aantal wickets in handen wordt dat nu wel. Le Beau (26) strijdt manhaftig, maar gaat uit op een no ball, Dick V (37, shots of the day) en Kniv (10) stellen het onvermijdelijke uit. Quick strandt op 175, verliest met 54 runs, het leek als wel vaker spannender dan het was. Wickets voor HCC: Huite (2/26/4), Max (2/29/6), Robert Jan (1/25/5) en Laurens (1/29/4.2).

Na afloop

Jugs en barbecue, al lang bestaande vriendschappen worden gestuukt. De Sloveense coach krijgt te horen dat zijn contract wordt verscheurd, gedropte spelers zagen aan poten van de manager, nieuwe vedettes dienen zich aan. HCC/Gun was simpelweg en al voor de tweede keer dit jaar te sterk, kampioenschapsaspiraties kunnen in de ijskast, niets is meer onduidelijk, alles is eerlijk en open en recht door zee. Denk ik dan, het wordt als altijd toch nog even complex als Remko zijn rentree aankondigt, eind augustus, tegen HBS.

Living in a bubble

Ergens in Drenthe rijdt een meisje paard. Het is mistig en warm, een onprettige combinatie in dit deel van Nederland. Het paard is bokkig, reageert traag en onwillig. Toch blijft het meisje lief, ze aait het beest en ziet een zeepbel in loom tempo op zijn neus uiteen knappen. Ergens in de verte rolt Kruls lach door Drentse bossen.

Komende zaterdag speelt ZAMI 1 thuis tegen ZAMI 2.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon